Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cercetările în dosarul penal privind ursul împuşcat la Sibiu, preluate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia

Publicat

urs sibiuCercetările în dosarul penal privind uciderea ursului în centrul vechi al Sibiului, din 12 octombrie, vor fi preluate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

“Dosarul penal cu nr. 728/P/2016, privind uciderea unui urs prin împuşcare la data de 12.10.2016, în centrul vechi al Sibiului, a fost trimis la data de 20.08.2016, în vederea preluării, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

În dosar urmează să se efectueze cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de armă fără drept, omorârea cu intenţie a animalelor, complicitate la omorârea animalelor cu intenţie, braconaj, complicitate la braconaj, braconaj şi abuz în serviciu”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, citat de realitatea.net.

Întrebat de ce s-a luat decizia trimiterii dosarului la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, prim procurorul şef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu susţine că motivul principal a fost „obiectivitatea” şi „pentru a nu exista nicio suspiciune”.

„Competența este a noastră, noi am discutat și cu cei din Alba și din București și am căzut de acord că, fiind făcute multe plângeri penale, chiar dacă nu sunt directe, față de polițist, nu e normal ca să anchetezi pe cel cu care lucrezi, indirect. Pentru a nu exista nicio suspiciune, că ne-am lăsa influențați, în sensul că cel pe care îl verificăm, este colaboratorul nostru în alte dosare. Nu e normal ca tu să lucrezi cu un om și să îl și anchetezi în alt dosar”, a declarat Ion Veștemean, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, citat de Agerpres.

Şeful Poliţiei Municipale Sibiu, Cristian Negru a anunţat luni că demisionează din funcţie şi se pune la dispoziţia anchetatorilor pentru a stabili dacă este sau nu vinovat pentru că a dat ordinul de împuşcare a ursului.

„Doresc să clarific toate aspectele și mă retrag de la conducerea Poliției Municipiului Sibiu, mă pun la dispoziția organelor de anchetă. Fac acest lucru din două motive: unul pentru a exclude orice dubiu referitor la intervenția mea în cadrul anchetei penale din poziția pe care o dețin în prezent, iar al doilea motiv, care este foarte important, iau această decizie în contexul amenințărilor pe care le primesc în ultimele 12 ore, amenințări la adresa familiei, la adresa soției și la adresa copiilor. Am primit un telefon anonim pe telefonul de serviciul în care mi se spunea că o să mi se răpească copiii și o să fie supuși la același tratament cum a fost tratat animalul”, a spus comisarul Cristian Negru.

Reamintim că în 12 octombrie, timp de peste trei ore, polițiști, jandarmi, angajați ISU și doi veterinari de la Grădina Zoologică dotați cu puști cu tranchilizante, și un vânător, urmărit un urs care a ajuns pe mai multe străzi circulate din Sibiu. În cele din urmă, ursul a fost împuşcat, după ce nu s-a reuşit tranchilizarea acestuia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax