Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cercetaşii de la Centrul Local „Axente Sever” vor pedala spre RoJAM

Publicat

Cercetaşii de la Centrul Local „Axente Sever” din Alba Iulia vor pedala în acest an spre Jamboreea Naţională ( RoJAM), al V-lea eveniment de acest gen din România. Peste 1.300 de cercetaşi vor avea parte de numeroase activităţi, ateliere, îşi vor face prieteni noi, vor reîntâlni prieteni vechi şi vor pleca cu o experienţă de neuitat spre casă.

Centrul Local „Axente Sever” va participa cu 23 de cercetaşi, două patrule de temerari (11-14 ani), o patrulă de exploratori (15-18 ani) şi trei lideri însoţitori pentru fiecare dintre patrule. Pe lângă aceştia, zece lideri şi seniori vor ajuta la organizare. Unul dintre exploratori ne-a explicat de ce au ales să se deplaseze în acest an, cu bicicletele: „Mai demult, modalitatea prin care ajungeau cercetaşii la Jamboree era pe jos, în spiritul cercetăşiei. În continuarea acestei traditii, am plănuit şi am decis să mergem cu bicicletele la RoJAM. Este un moment important în viaţa unui cercetaş, pe care îl trăim pentru prima dată şi vrem să profitam de orice ocazie pentru a ne simţi cât mai bine şi pentru a ne întoarce acasă cu experienţe de neuitat”.

RoJAM este un eveniment pentru tineri, de educaţie non-formală, bazat pe principiile şi valorile cercetăşeşti, după care se desfăşoară fiecare activitate. Cercetăşia este o mişcare educativă şi globală, cu activităţi care promovează natura şi ajută la dezvoltarea personală a fiecărui individ. „Jamboreea Naţională însumează aceste trăsături. Este un eveniment care promovează dezvoltarea durabilă, implicarea în proiecte sociale în sprijinul comunităţii locale, viata în aer liber şi natura şi, nu în ultimul rând, este un eveniment cu impact în viata tinerilor, care, prin implicarea lor în comunitatea locală, dobândesc un rol constructiv în societate, toate acestea însumând valorile vieţii de cercetaş”, au transmis cercetaşii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax