|

Cercetașii din Alba Iulia se joacă de-a supraviețuitorii, la Lunca Meteșului. Copiii petrec o săptămână în natură, fără tehnologie și griji

 

Foto Cercetasi3Povestea din acest an a cercetașilor care au campat la Lunca Metesului în tabăra de vară tradițională are la bază cadrul simbolic al naufragiului vasului Walrus din 1752. De altfel, campul poartă numele de ”Pirații din Caraibe”. Peste 130 de cercetași, de toate vârstele, din Centrul Local ”Axente Sever” din Alba Iulia, și-au dat întâlnire în Apuseni, să se joace de-a supraviețuitorii.

Potrivit Florinei Pauleti, responsabilă cu comunicarea organizației, cercetașii vor rămâne “naufragiati” timp de o săptămâna în tabără și vor avea parte de activități specifice lor. Fără telefoane, computere, fără griji, dar cu chitări și cu multă bună dispoziție.

cercetasiTemerarii (tineri cu vârsta între 11 și 15 ani) alături de exploratori (tineri cu vârsta între 15 și 18 ani), seniori (tineri cu vârsta între 18 și 21 de ani) și liderii lor deja au reușit să ridice tabăra și să își construiască cele necesare camparii. Au ridicat corturile, și-au construit un catarg unde în fiecare zi vor ridica steagul, umbrare, vetre de foc, dușuri și zone de spălat vasele.

”Duminică seară a avut loc și festivitatea de deschidere a taberei, când cercetașii și-au ales un nume de pirat, și-au prezentat echipajul, mai exact colegii de patrulă și au aflat de la oamenii locului cum se pot întoarce înapoi la ocean. Povestea este unul din elementele specifice cercetășiei, un cadru de învățare pe care cercetașii îl folosesc în desfășurarea activităților” a spus Florina Pauleti.

Lupisorii, cei mai mici dintre cercetași, urmează să se alăture grupului marți, 29 august. Următoarele trei zile vor fi destinate drumețiilor, unde cercetașii vor descoperi zona din împrejurul câmpului, vor învață să se orienteze cu busola sau își vor reaminti cum se folosește, în funcție de experiența lor, se vor orienta și după hartă și gps.

În zilele următoare, aceștia vor avea oportunitatea de a-și arată talentele culinare la Ziua farfuriilor deschise și vor avea parte de o competiție la olimpiadă.

Fiecare seară se va lasă cu cântece la focul de tabără, iar cei mai curajoși dintre noii cercetași, cei care respectă legea cercetașului și regulile grupului vor avea ocazia de a-și primi eșarfa de cercetaș, un simbol prin care aceștia sunt recunoscuți în lumea întreagă.

Pentru cei care sunt curioși cum arată o astfel de tabără, și mai ales pentru părinți și prieteni ai cercetașilor, sâmbătă 2 septembrie va fi Ziua Porților Deschise, când porțile taberei se deschid pentru vizitatori.

Povestea naufragiului și a piraților este un prilej de joacă utilă, prin care tinerii vor învăța tehnici de supraviețuire.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=591244avatar Publicat de pe 29 august 2017 şi actualizat pe 29 august 2017.
Publicat în ACTUALITATE, Educatie, Timp liber.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • iulia: Asteptam ,ca in locurile de joaca pentru copii , sa fie plantati copaci mari ( nu doar ornamentali ) care sa...
  • xxx: „Bascalie” – chiar este cuvantul cel mai potrivit sa denumeasca atitudinea MARII majoritati aq...
  • Chris: Baaaa, cum sa aiba salariile astea?Este INCREDIBIL!!Ce fac ei ca sa primeasca banii astia?Nu pot sa cred!! De...
  • vitan sandu: Pai nu vedeti ce moaca de urangutan are!? De fapt, cred ca am jignit maimuta: scuze, madamme!
  • om: Buna treaba!

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI