Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cerere mare şi vânzare mică pe piaţa imobiliară din Alba Iulia. Vezi care sunt preţurile unui apartament în oraş

Publicat

Mulţi îşi doresc, puţini îşi cumpără: cam aşa funcţionează piaţa imobiliară în Alba Iulia la începutul anului 2012. Aceasta este concluzia celor care se ocupă cu vânzari apartamente şi garsoniere. Numărul tranzacţiilor imobiliare a scăzut simţitor faţă de vara anului 2011, ajungând, în această perioadă, la foarte puţine pentru agenţii. Chiar dacă apartamentele şi garsonierele din oraş se vând greu, preţurile acestora nu au scăzut semnificativ. Cele mai căutate locuinţe din Alba Iulia rămân cele din zona Cetate, în special apartamentele de 2 camere, la etaje inferioare.

Cei care îşi doresc şi îşi permit să achiziţioneze o locuinţă nouă se orientează, potrivit agenţilor imobiliari, mai degrabă spre apartamente de 2 camere, din cartierul Cetate. Acestea trebuie să fie dotate cu centrală termică, geamuri termopane şi, eventual, izolate termic. Preţurile pentru un astfel de apartament pornesc de la 25.000 euro şi pot ajunge până la 45.000, în funcţie de amplasare şi utilităţi.

Totuşi, deşi foarte căutate, apartamentele din zona străzii Cloşca sunt printre cele mai scumpe şi se vând cel mai greu. Cele mai ieftine apartamente sunt cele situate în zona străzii Vasile Goldiş şi a Şcolii Generale nr. 6, unde preţurile pot coborî până la 20.000 euro. Iată câteva exemple de preţuri ale apartamentelor cu 2 camere, de vânzare, din diverse zone ale oraşului: un apartament cu 2 camere, decomandat, cu o suprafaţă de 54 mp, situat pe strada Cloşca, se vinde la preţul de 27.000 euro, unul cu 2 camere din Centru, cu o suprafaţă de 62 mp, cu 2 balcoane şi pivnită de vinde la 35.000 euro, iar unul din zona Tolstoi, cu 2 camere, cu o suprafaţă de 64 mp are preţul de 25.000 euro.

Din ce în ce mai greu se vând apartamentele cu 3 şi, mai ales, 4 camere, deşi preţurile acestora au scăzut semnificativ faţă de ultimii ani. Un exemplu de acest fel ar fi apartamentele mari, cu scară interioară din centrul oraşului, care, la o suprafaţă de 100 mp, pot depăşi preţul de 70.000 euro. Un apartament cu 3 camere în cartierul Ampoi, nefinisat, nemodernizat, se vinde la un preţ începând de la 37.000 euro, iar unul finisat, cu geamuri termopane costă cel puţin 40.000 euro. Unul cu 3 camere, situat în zona Cloşca-Energiei, finisat, cu 2 băi şi pivniţă se vinde la preţul de 46.000 euro, unul, tot cu 3 camere, în zona Mercur, cu o suprafaţă de 75 mp, costă 35.000 euro, un apartament cu 3 camere în blocul 280 din Centru costă 35.000 euro, iar unul situat în cartierul Ampoi, îmbunătăţit, mobilat, are preţul de 42.000 euro.

Garsonierele sunt, de asemenea, pe listele celor care caută o locuinţă, în special din considerentul preţului mai scăzut decât al unui apartament. În cartierul Cetate, preţurile unei garsoniere variază de la 15.000 la 23.000 de euro, în funcţie de suprafaţă, etaj, condiţii.

Dacă, în 2007, pentru un apartament cu 2 camere pe strada Cloşca, finisat, mobilat, cu geamuri termopane, centrală termică, într-un bloc izolat termic, un client ar fi fost dispus să plătească 55.000 euro, în vara anului 2011, preţul acestuia a scăzut la 38.000 euro, ajungând în prezent la 32.000. Chiar şi acest preţ, aproape înjumătăţit faţă de cel din 2007, este unul nu foarte atrăgător pentru o persoană în căutarea unei locuinţe noi.

Aceste preţuri sunt orientative, preluate de la diverşi agenţi imobiliari. Cu toate acestea, un posibil cumpărător al unui apartament nu trebuie să uite că preţurile sunt, apropape întotdeauna, negociabile în favoarea sa, cu atât mai mult cu cât acesta îşi valorifică talentul de a se târgui sau de a specula întocmai nevoile celor care vând un bun imobiliar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax