Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Cererile de înscriere în învățământul primar vor putea fi completate de către părinți între 16 februarie – 6 martie, potrivit unui proiect

Publicat

copii clasa 1 Cererile tip de înscriere în învățământul primar vor putea fi completate de către părinți online sau la unitatea de învățământ, în intervalul 8,00-20,00 de luni până vineri, respectiv 8,00-13,00 sâmbătă, potrivit unui proiect publicat pe site-ul Ministerului Educației.

Depunerea și validarea cererilor-tip de înscriere de către părinții care solicită înscrierea copiilor la școala specială se vor face între 16 februarie – 6 martie 2015, prevede proiectul.

În data de 9 martie va avea loc procesarea, de către comisia națională de înscriere a copiilor în învățământul primar (Comisia națională), a cererilor-tip, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat acest lucru în cererea-tip.

Între 10 — 12 martie se va face procesarea, la nivelul unităților de învățământ, pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse de părinți, a cererilor părinților care solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere.

Tot în aceeași perioadă se vor admite sau respinge cererile la nivelul comisiei de înscriere din unitățile de învățământ, prin aplicarea criteriilor generale și specifice de departajare și validarea de către consiliul de administrație al unității de învățământ a listei candidaților admiși în această fază.

În 13 martie se va face procesarea de către Comisia națională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice, și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat înscrierea la o altă școală decât școala de circumscripție, dar nu au fost admiși din lipsă de locuri și care au exprimat în această fază opțiunea pentru înscrierea în școala de circumscripție.

În zilele de 13 — 14 martie se vor afișa în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar și al unităților de învățământ candidații înmatriculați, numărul de locuri rămase libere și listei copiilor neînscriși după prima etapă.

A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare începe pe 16 martie prin afișarea la unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborată de inspectoratul școlar.

Între 17 — 27 martie se vor depune cereri-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă. Tot în aceeași perioadă se validează cererile-tip de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile copiilor.

Între 30 martie — 2 aprilie se va face procesarea, la nivelul unităților de învățământ, a cererilor-tip de înscriere depuse de părinți, aplicând procedura specifică elaborată de inspectoratul școlar, pe baza criteriilor generale și a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile. Pe 3 aprilie vor fi afișate la fiecare unitate de învățământ listele finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

Potrivit proiectului, între 7 – 10 aprilie se va face centralizarea și soluționarea de către inspectoratul școlar a cererilor părinților copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ. Tot atunci se va soluționa de către inspectoratul școlar a oricărei alte situații referitoare la înscrierea în învățământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul educațional al copilului.

Potrivit calendarului înscrierii în clasa I a copiilor de 7 ani care nu au fost înscriși în învățământul primar în anul școlar 2014-2015 și ai căror părinți solicită, înscrierea direct în această clasă se va face între 16 februarie — 6 martie prin depunerea solicitărilor de către părinții care solicită înscrierea copilului la școala de circumscripție, la sediul unității de învățământ respective.

Între 9 – 13 martie vor fi soluționate de către unitățile de învățământ și, după caz, cu acordul inspectoratelor școlare județene/ Inspectoratului Școlar al Municipiului București pentru suplimentarea numărului de locuri/ clase, a cererilor depuse de către părinții care solicită înscrierea copiilor la școala de circumscripție, prin aplicarea prevederilor Metodologiei de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2015-2016.

Între 17 — 27 martie vor fi depuse solicitările de către părinții care solicită înscrierea în altă școală decât școala de circumscripție, la unitatea de învățământ la care solicită acest lucru.

De asemenea, între 30 martie — 2 aprilie se vor soluționa de către unitățile de învățământ, respectiv comisiile județene/ a municipiului București a cererilor depuse de părinții care solicită înscrierea în altă școală decât școala de circumscripție, prin aplicarea prevederilor Metodologiei de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2015-2016. Pe 3 aprilie se vor afișa la fiecare unitate de învățământ listele finale ale copiilor înscriși în clasa I.

Conform sursei citate, pe 9 februarie vor fi afișate în circumscripțiile școlare și planul de școlarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate la fiecare unitate de învățământ, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, și pe site-ul inspectoratului școlar.

Tot pe 9 februarie va fi afișat programul de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor solicitată de părinți, în conformitate cu prevederile din Metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2015-2016.

În aceeași zi vor fi anunțate prin afișare la sediul unității de învățământ a criteriilor specifice de departajare elaborate de unitățile de învățământ, în urma consultării cadrelor didactice și a partenerilor sociali — sindicate, consiliu reprezentativ al părinților — avizate, din punctul de vedere al legalității, de către consilierul juridic și aprobate în consiliul de administrație al unității de învățământ.

Potrivit sursei citate, între 11 — 20 februarie se va organiza în fiecare unitate de învățământ în care se desfășoară activitate specifică clasei pregătitoare ‘Ziua a porților deschise”, zi în care părinții, copiii și alte persoane interesate pot vizita spațiile dedicate activităților claselor pregătitoare și pot purta discuții cu personalul unității de învățământ implicat în această activitate.

Sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax