Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cinci localități din ALBA fără APĂ de o ZI, în urma unei avarii la conducta din Ocna Mureș. Precizări de la Apă CTTA și primarul Silviu Vințeler

Publicat

retea apaDuminică dimineața, reprezentanții Apă CTTA Alba au anunțat că la rețeua de alimentare cu apă potabilă din Ocna Mureș s-a produs o avarie. Potrivit primarului din Ocna Mureș, Silviu Vințeler avaria s-a produs de o zi, mai exact de sâmbătă dimineața, iar de ieri de la ora 10.00 cetățenii din oraș au rămas fără apă potabilă. Acesta a precizat că „s-au spart două vane  lângă Alba Iulia, iar apoi a crăpat și conducta între Decea și Unirea”, astfel că pe lângă cei din Ocna Mureș și cetățenii din  Decea, Inoc, Miraslău, Unirea se află în aceași situație.

Primarul a spus că a discutat cu cei de la Apă CTTA, iar „mai repede de 15.00-16.00 nu vom avea apă”.

La o zi de la producerea avariei la conducta de  alimentare din Ocna Mureș, reprezentanții Apă CTTA Alba au transmis un comunicat de presă prin care anunță  întreruperea furnizării apei potabile în localitățile Decea, Inoc, Miraslău, Unirea, Ocna Mureș.

Contactat telefonic de ziarul Alba24, primarul orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler a declarat că „apa a fost întreruptă de sâmbătă dimineața de la ora 10.00. Rețeaua este veche de 50 de ani și se lucrează la presiuni înalte. Consumul de apă a și crescut. Am vorbit cu cei de la Apă CTTA și au spus că mai repede de ora 15.00 – 16.00 nu vom avea apă. Ne-au anunțat că nu mai este apă în bazine și că au crăpat două vane de apă lângă Alba Iulia.

La scurt timp s-a spart și conducta între Decea și Unirea. Pun un colier, o improvizație dar nu avem garanția ca o să țină. Dacă vom acumula bazinele cu apă și se mai întâmplă o avarie, ne ajung 2 zile. Foarte puțini cetățeni au apucat să își facă provizii de apă”.

Acesta a mai precizat că proiectul pentru schimbarea rețelei de apă din Ocna Mureș este inclusă într-un master plan pe fonduri europene, dar dacă este aprobat ân 2015, lucrările se finalizează numai în 2017. Este vorba de 40 de km de conductă, de la Întregalde și până la Ocna Mureș.

„SC Apă CTTA Alba SA anunță existența unei avarii la conducta de alimentare cu apă în zona localității Ocna Mureș, iar pentru remedierea acesteia s-a întrerupt furnizarea apei potabile în Decea, Inoc, Miraslău, Unirea, Ocna Mureș”, se arată în comunicatul transmis de SC Apă CTTA.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax