Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cinci SENSURI GIRATORII noi în Alba Iulia, de 1,2 milioane lei, adjudecate pentru Elis Pavaje. Licitația pentru semafoare, anulată

Publicat

straziCinci sensuri giratorii noi vor fi construite în zone aglomerate din Alba Iulia, pentru fluidizarea circulaţiei, lucrările urmând să fie terminate cel mai devreme la sfârşitul acestui an sau cel mai târziu anul viitor. Primăria a semnat contract de 1,5 milioane lei cu Elis Pavaje, firmă care a câştigat licitaţia. De asemenea, administrația are în plan şi montarea de semafoare cu comandă la buton pentru câteva treceri de pietoni intens circulate.

Şoferii din Alba Iulia vor găsi în curând, pe drumurile din oraş, cinci sensuri giratorii noi. Este vorba despre giraţorii care vor fi amenajate în intersecţiile străzilor: Goldiş cu Revoluţiei, Revoluţiei cu Cloşca (zona Colegiului Militar), Revoluţiei cu Calea Moţilor (zona Stadion), Bulevardul Încoronării cu strada Octavian Goga (zona Cimitir) şi Încoronării cu Ferdinand I (zona Gară).

Nu se regăseşte în această serie însă zona intersecţiei Bulevardul Republicii – strada Tudor Vladimirescu (zona de ieşire din oraş spre Cluj, după Alba Mall – Ampoi I), acolo unde un semafor s-a prăbuşit, în august, din cauza furtunii şi a ruginii care-i afectase structura. În acest caz, a fost aleasă varianta consolidării semafoarelor.

Citeşte şi FOTO | PERICOL la SEMAFOR în Alba Iulia. Stâlpii MÂNCAȚI de RUGINĂ vor fi înlocuiți cu trei sensuri giratorii

Contractul pentru aceste lucrări a fost semnat cu Elis Pavaje SRL, pentru suma de 1.249.227 lei fără TVA, respectiv 281.687 euro, ce cuprinde şi proiectarea, ce va dura aproximativ o lună. Termenul integral de finalizare a lucrărilor ce vor începe de săptămâna viitoare este de maximum şase luni.

Costurile estimate pentru execuţia lucrărilor sunt în valoare de 1.172.772 lei (fără TVA), adică 264.447 euro.

În faza de pregătire a procedurii de achiziţie lucrări se află şi de dirijarea circulatiei pietonale din zonele aglomerate, prin semafoare cu comandă la buton correlate, licitaţie care va fi reluată, din cauza unor probleme de ordin tehnic, după cum precizează reprezentanţii Primăriei.

Aceste semafoare ar urma să fie amplasate pe strada Alexandru Ioan Cuza – zona sediului ISU Alba, în Cetate, pe Bulevardul Revoluţiei, zonele Flanco, Bulevardul Transilvaniei şi Colegiul Militar şi în alte locaţii.

În cadrul licitaţiei din august pentru procedura de atribuire prin cerere de ofertă a contractului de lucrări „Dirijare a circulaţiei pietonale din zonele aglomerate, prin semafoare cu comandă la buton corelate – proiectare şi execuţie Lot 2”,   a fost înregistrată o contestaţie depuse de una dintre firmele participante, care a motivat că autoritatea contractantă a modificat conţinutul anunţului de participare, menţionând iniţial o valoare estimată greşită. Mai precis, anunţul iniţial avea cost estimativ 410.454 lei fără TVA, iar ulterior, ca răspuns la o solicitare de clarificări, a comunicat că „dintr-o eroare de calcul, valoarea estimată este 645.246 lei fără TVA”.

Pe SEAP, această licitaţie apare ca anulată din 29 august, iar, la motive „abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului”. La capitolul Observaţii: Autoritatea contractantă decide anularea procedurii de atribuire a contractului aferentă Lotului 2 în conformitate cu prevederile art. 209 litera c din OUG 34/2006 cu modificările şi completările ulterioare”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. alex

    vineri, 19.09.2014 at 20:36

    Si de intersectia bvd republicii cu bvd transilvaniei nu se vorbeste nimic ? Degeaba fac giratoriu in capat la goldis daca se blocheaza traficul la cele 2 treceri peste bvd republicii din capatul bvd-ului Transilvaniei. Parerea mea este montarea de semafor pietonal cum e la piata , si eliminarea unei treceri . Sa circule pietonii doar la trecerea de la Bancpost spre BT , caci altdel treci de o trecere si te opresti si faci coloana la a2a

    • moderatorul de serviciu

      vineri, 19.09.2014 at 21:21

      @alex, acolo este suficient sa se elimine parcarile de pe prima banda. un semafor acolo face coloana până la casa sindicatelor.

  2. alex

    vineri, 19.09.2014 at 20:38

    Rectific : ma refeream la Bvd Revolutiei cu bvd Transilvaniei, zona cea mai aglomerata din oras

  3. alex

    vineri, 19.09.2014 at 22:23

    Si cu 2 benzi ar fi problema , pt ca se circula non stop , neorganizat pe trecerile de pietoni. Sa lase o singura trecere ar fi ideal

  4. cipri

    marți, 17.02.2015 at 20:17

    La bulevardul transilvaniei cu revolutiei ar fi foarte bine sa se elimine o trecere de pietoni si cea care ramane sa fie cu semafor. Din cauza pietonilor este asa aglomeratie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax