Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cine vor fi PARLAMENTARII de Alba. Cum se împart mandatele între PNL, PSD şi alte partide, la Camera Deputaţilor şi Senat, după alegeri

Publicat

camera deputatilor PNL şi PSD vor avea, la egalitate, câte două posturi de deputat şi câte unul de senator, în următorul mandat, potrivit rezultatelor finale comunicate luni. Rămâne de văzut cine va prinde a cincea funcţie de deputat, ce poate fi disputată de ALDE, USR şi PMP.

Din datele comunicate luni de BEJ Alba, la Senat, PNL are în total 44.728 de voturi (36,92%), iar PSD 44.669 voturi (36,87%). Diferenţa este de 59 voturi. La Camera Deputaţilor, PNL are în total 44.921 voturi (37,07%), iar PSD 43.241 voturi (35,69%). Diferenţa este de 1680 voturi. Pe locul trei, se află ALDE, cu 6,03% la Camera Deputaţilor şi 6,12% la Senat.

Vezi REZULTATE FINALE OFICIALE alegeri PARLAMENTARE 2016 în ALBA. PNL, pe primul loc la Senat şi Camera Deputaţilor. Situaţia voturilor

Astfel, cele două partide prind câte două funcţii de deputaţi şi câte una de senator. Fiecare partid va avea câte un deputat ales direct, iar doilea va fi alocat la prima redistribuire.

Prin urmare, deputaţi vor fi Florin Roman şi Corneliu Olar de la PNL, respectiv Ioan Dîrzu şi Cornel Suciu de la PSD.

La Senat, nu sunt sufficiente voturi pentru distribuire directă, astfel încât cei doi reprezentanţi ai judeţului în senat vor fi alocaţi la redistribuire. Însă Alexandru Pereş de la PNL şi Daniel Breaz de la PSD vor fi senatorii de Alba în mandatul 2016 – 2020, cu diferenţa de voturi redistribuită din alte judeţe.

De altfel, reprezentanţii PSD Alba i-au prezentat, luni, în conferinţă de presă, pe viitorii parlamentari PSD de Alba: Daniel Breaz (la Senat), Ioan Dîrzu şi Cornel Suciu (la Camera Deputaţilor).

În ceea ce priveşte al cincilea post de deputat de Alba, procedura este mai complicată. Depinde atât de numărul voturilor obţinute la nivel judeţean, cât şi de resturile rămase la nivel naţional pentru a completa diferenţa necesară în Alba. Acesta poate reveni ALDE, USR şi PMP.

Cele mai mari şanse, având în vedere scorurile parţiale de la parlamentare, le are ALDE. Însă pot apărea surprize la redistribuire, în favoarea USR sau PMP.

Ultimul deputat de Alba se va alege, astfel, dintre Horaţiu Josan de la ALDE, Christian Schuster de la USR şi Clement Negruţ de la PMP.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax