Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Circulaţia rutieră pe Transalpina ar putea fi deschisă la 1 iunie. Drumarii pregătesc cea mai înaltă şosea din România, pentru turişti

Publicat

zapada transalpina 23 martie 2017_4 Circulația rutieră pe Transalpina – Drumul Regelui ar putea fi reluată pe 1 iunie. Șoseaua care  leagă judeţele Alba, Vâlcea, Hunedoara şi Gorj pe traseul montan, este închisă până pe 31 mai, din cauza condiţiilor de iarnă, dar reprezentanţii SDN Târgu-Jiu susţin că măsura nu va fi prelungită.

Drumarii din Gorj şi Vâlcea au intervenit şi miercuri, pentru deszăpezirea şoselei. În ultima perioadă, au degajat tronsonul de la Obârşia Lotrului, dar mai sunt lucrări de efectuat în zona înaltă.

Pe lângă efectuarea lucrărilor de deszpăzire, drumarii se vor ocupa în această săptămână şi de montarea semnelor de circulaţie pe Transalpina sau de consolidarea parapetelui.

Astfel, la începutul lunii iunie, Drumul Regelui ar putea fi deschis circulației publice. Însă se va circula doar pe timp de zi, de la orele 7.00 la 20.00, cu restricţii de viteză (30 km/h) şi de tonaj (vehicule de maximum 3,5 tone).

Decizia finală va fi luată de comisia formată din inspectori de siguranţă rutieră, ofiţeri de la Poliţie din cele două judeţe, după finalizarea lucrărilor la şanţuri şi după consolidarea marginii drumului, mai ales pe coborâre, potrivit romaniatv.ro.

Reamintim că Transalpina a fost închisă circulaţiei publice, din 1 noiembrie 2016, pentru sezonul rece, pe secţiunea Curpăt (judeţul Alba) – km 67+400  – 79+200 și Rânca – Gorj limită județele Vâlcea/Alba – km 34+800 – 67+400.

Însă drumul a fost închis şi mai devreme, temporar, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Termenul anunţat anul trecut pentru redeschiderea traficului rutier pe unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România era 31 martie – 1 aprilie.

În 2016, şoseaua Transalpina a fost deschisă pe 15 iunie.

Transalpina este șoseaua situată la cea mai mare altitudine din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele, la 2.145 de metri. Drumul face legătura între orașele Sebeș, din județul Alba şi Novaci (Bengeşti), din județul Gorj, o parte fiind anual închis pe perioada iernii. Transalpina, în judeţul Alba, are 79 de kilometri, până la limita cu judeţul Vâlcea. În total, şoseaua alpină străbate 148 de kilometri.

foto: arhivă

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax