Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CJ Alba și ”Salubris” pregătesc depozitul de gunoi de la Galda de Jos pentru 2015. Contracte cu doi operatori privați și masini de transport pentru deșeuri

Publicat

groapa de gunoi ocna mures În cadrul şedinţei ordinare din 26 septembrie 2014, consilierii judeţeni vor vota aprobarea încheierii a două contracte de delegare pentru colectarea şi transportarea deşeurilor. Se vor face schimbări la gestionarea Centrului de management integrat al deşeurilor din Galda de Jos. Depozitul de la Galda ar urma să fie finalizat la sfârşitul lunii noiembrie a anului viitor. De asemenea, vor fi achiziţionate şi nouă maşini de transport a deşeurilor.

Unul dintre contractele care vor fi votate vineri de consilierii judeţeni este încheiat între Consiliul Judeţean Alba şi un operator  privat. Acesta presupune gestionarea activităţii de operare a deşeurilor şi transportul acestora de la staţiile de transfer la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor din Galda de Jos.

Cel de-al doilea contract este încheiat între Asociaţia de dezvoltare Intercomunitară „Salubris Alba” şi operatori privați, şi are în vedere gestionarea activităţii de colectare şi de transport a deşeurilor.

Printre motivele pentru care consilierii vor vota aceste contracte se numără protejarea sănătăţii populaţiei, păstrarea autonomiei locale şi descentralizarea serviciilor, responsabilitatea faţă de cetăţeni, conservarea şi protecţia mediului înconjurător, asigurarea calităţii şi continuităţii serviciului, tarifarea echitabilă, corelată cu cantitatea şi calitatea serviciilor prestate, şi asigurarea dezvoltării durabile.

Un alt motiv determinant pentru care vor fi aprobate aceste contracte îl constituie şi faptul că după data de 17.07.2015 nu mai există spaţii de depozitare a deşeurilor municipale în judeţul Alba, ultimul depozit neconform de deşeuri având termen de sistare a activităţii de depozitare data de 16.07.2015. Data la care se estimează că execuţia noului depozit va fi finalizată este 31.11.2015.

Transportul de la cele două staţii de transfer la Centrul de management integrat al deşeurilor Galda de Jos va fi asigurat cu cele nouă maşini cu o capacitate de încărcare de minim 25.000 de kg, care urmează să fie achiziţionate prin proiect. Astfel patru maşini vor deservi staţia de transfer de la Blaj şi 5 pe cea de la Tărtăria.

foto: arhivă

Ioana MIHU

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax