Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CJ Alba şi Spitalul Judeţean pregătesc lucrările pentru noul sediu al Secţiei de Recuperare. Se aşteaptă aprobarea de la Ministerul Educaţiei

Publicat

20170912_111057 Secția de Recuperare de la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia ar putea fi mutată, în curând, în centrul municipiului, în clădirea situată pe strada Petru Dobra nr. 2, lângă fosta fabrică Ardeleana. Se aşteaptă aprobarea de la Ministerul Educaţiei pentru funcţionalizarea clădirii ce a servit drept sediu pentru Şcoala Postliceală Sanitară.

Deocamdată, a fost primit avizul pentru schimbarea destinaţiei acestui imobil pe o perioadă de 10 ani, astfel încât să fie posibile modificările de infrastructură, pentru a fi util Secţiei de recuperare, medicină fizică și balneologie a spitalului judeţean. Termenul aprobat iniţial, de 5 ani, era prea scurt.

„Clădirea, inițial a fost construită cu destinația <sănătate publică>. A fost policlinică cu plată, Școala Postliceală Sanitară. Au făcut școala și au trecut-o ca unitate de învățământ. Clădirea e a noastră, a Consiliului Județean Alba. Le-am cerut să schimbăm, să revenim la ce a fost, să putem să facem Secția de Recuperare”, a spus președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, marţi, într-o conferință de presă.

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, Nicoleta Coșarcă, avizul a fost primit, iar proiectul se află în procedura de aprobare la Ministerul Educației.

„Am primit aviz, acum este în procedură de aprobare la Ministerul Educației, un aviz pe 10 ani cu posibilitate de prelungire. Pe de altă parte ți-e greu să iei decizia să investești, pentru că o astfel de investiție nu se amortizează în 9 ani de zile cât ar rămâne la dispoziție să o faci funcțională. O altă variantă nu există. Problema gravă e că la ora actuală Secția de Recuperare funcționează cu 10 paturi în loc de 32. (…)

Am inventariat tot ce se putea inventaria, ca și spații. Am analizat toate soluțiile și asta e cea mai bună. Locația e pe strada Petru Dobra, cu posiblititatea de parcare, cu curte etc. Dacă ni se aprobă pe 10 ani cu posibilitate de prelungire, fără condiționarea de a reveni la forma inițială, categoric ne vom apuca de lucru”, a spus Nicoleta Coșarcă.

Proiectul cuprinde atât mansardare la clădirea existentă cât și extindere, respectiv construcție laterală.

Vezi şi Negocieri între autorităţile din Alba, pentru funcţionarea Secției recuperare, medicină fizică și balneologie din Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax