|

CJ Alba şi Spitalul Judeţean pregătesc lucrările pentru noul sediu al Secţiei de Recuperare. Se aşteaptă aprobarea de la Ministerul Educaţiei

20170912_111057Secția de Recuperare de la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia ar putea fi mutată, în curând, în centrul municipiului, în clădirea situată pe strada Petru Dobra nr. 2, lângă fosta fabrică Ardeleana. Se aşteaptă aprobarea de la Ministerul Educaţiei pentru funcţionalizarea clădirii ce a servit drept sediu pentru Şcoala Postliceală Sanitară.

Deocamdată, a fost primit avizul pentru schimbarea destinaţiei acestui imobil pe o perioadă de 10 ani, astfel încât să fie posibile modificările de infrastructură, pentru a fi util Secţiei de recuperare, medicină fizică și balneologie a spitalului judeţean. Termenul aprobat iniţial, de 5 ani, era prea scurt.

„Clădirea, inițial a fost construită cu destinația <sănătate publică>. A fost policlinică cu plată, Școala Postliceală Sanitară. Au făcut școala și au trecut-o ca unitate de învățământ. Clădirea e a noastră, a Consiliului Județean Alba. Le-am cerut să schimbăm, să revenim la ce a fost, să putem să facem Secția de Recuperare”, a spus președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, marţi, într-o conferință de presă.

Potrivit managerului Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, Nicoleta Coșarcă, avizul a fost primit, iar proiectul se află în procedura de aprobare la Ministerul Educației.

„Am primit aviz, acum este în procedură de aprobare la Ministerul Educației, un aviz pe 10 ani cu posibilitate de prelungire. Pe de altă parte ți-e greu să iei decizia să investești, pentru că o astfel de investiție nu se amortizează în 9 ani de zile cât ar rămâne la dispoziție să o faci funcțională. O altă variantă nu există. Problema gravă e că la ora actuală Secția de Recuperare funcționează cu 10 paturi în loc de 32. (…)

Am inventariat tot ce se putea inventaria, ca și spații. Am analizat toate soluțiile și asta e cea mai bună. Locația e pe strada Petru Dobra, cu posiblititatea de parcare, cu curte etc. Dacă ni se aprobă pe 10 ani cu posibilitate de prelungire, fără condiționarea de a reveni la forma inițială, categoric ne vom apuca de lucru”, a spus Nicoleta Coșarcă.

Proiectul cuprinde atât mansardare la clădirea existentă cât și extindere, respectiv construcție laterală.

Vezi şi Negocieri între autorităţile din Alba, pentru funcţionarea Secției recuperare, medicină fizică și balneologie din Alba Iulia

URL scurt: http://alba24.ro/?p=594419avatar Publicat de pe 12 septembrie 2017 şi actualizat pe 13 septembrie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • om: Ca nu* si-au primit banii.
  • george: trebuia sfintit si oprisa 😁😁
  • Andreea Mezei: Buna seara. Preturile chiriilor nu le-am pus de la mine. Sunt luate de pe site-urile agentiilor...
  • eu: Buna. De ce Doamne va place sa exagerati? Daca tot va dati pareri despre imobiliare, inchiriati-mi si mie...
  • Havaiuleanul: Domnule Bopa, da ce doriti domnule, totul pe gratis? Cum domnule sa alergi pe havaje fara sa...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI