Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CJ alocă 2 milioane de lei pentru modernizarea spitalului. Noul aparat RMN va fi funcțional din 1 octombrie

Publicat

Lucrările de modernizare și reabilitare a Spitalului Județean de Urgență Alba rămân pe lista de priorități a Consiliului Județean Alba. Aproape 20 de miliarde de lei vechi vor fi alocați de CJ, prin aprobarea unui proiect de hotărâre, pentru continuarea acestor lucrări în spital. În plus, după cum se anunţa la începutul lunii iunie, noul aparat RMN va fi livrat spitalului în viitorul apropiat şi va fi funcţional de la 1 octombrie. Acesta este anunţul făcut miercuri de vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman. 

„În ședința de joi a Consiliului Județean, vom aproba o sumă de aproape 20 de miliarde de lei vechi, pentru continuarea lucrărilor la Spitalul Județean Alba. Din păcate, aici avem o problemă cu Ministerul Sănătății, care s-a angajat să finanțeze o parte din lucrările de modernizare și de renovare a Spitalului Județean și și-au cam uitat promisiunea pe parcurs. Astfel, am fost nevoiți să găsim alte surse pentru a continua lucrările”, a precizat Florin Roman.

Este vorba despre lucrări de modernizare în interiorul spitalului, considerate mai urgente decât cele din exterior. „Renunțăm momentan la cele din afara spitalului pentru că importantă este relația directă cu bolnavul”, a adăugat Florin Roman.

De la 1 octombrie, cel mai probabil, va intra în funcțiune noul RMN Siemens. Achiziția a fost realizată la începutul lunii iunie, iar în viitorul apropiat aparatul ar trebui să fie livrat la Alba Iulia. Citiți AICI mai multe despre achiziția noului aparat RMN și despre proiectele de dezvoltare a Spitalului Județean, anunțate la începutul lunii iunie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: În 25 septembrie: Se inaugurează Secția de Oncologie a Spitalului Județean Alba. Lucrările sunt foarte aproape de finalizare | alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax