Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CLASA PREGĂTITOARE: TOPUL celor mai căutate ŞCOLI din Alba. LISTA copiilor admişi şi câte LOCURI au rămas LIBERE după prima etapă

Publicat

După prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare, în Alba, au fost admise 99,4% dintre cererile depuse. Faţă de cele 3.163 locuri aprobate iniţial, au mai fost puse la dispoziţie alte 88 de locuri, ajungându-se la un total de 3.251. În prima etapă de înscriere au fost ocupate 2.681 de locuri şi au rămas libere 583 (17,9%). Listele cu copiii din clasa pregătitoare, înscrişi în prima etapă, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, sunt afişate vineri şi sâmbătă la unităţile de învăţământ şi pe site-urile MEN şi ale inspectoratelor şcolare.

Până vineri, 14 martie, la ora 20.00, în judeţul Alba părinţii au completat 2.698 de cereri pentru înscrierea copiilor în învăţământul primar. Din totalul de solicitări, 2.681 au primit locuri în şcoli, iar 17 cereri nu au fost soluţionate.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a publicat lista elevilor admişi în clasa pregătitoare după prima etapă de înscriere şi cea a cererilor nesoluţionate (17 cereri):

Vezi LISTA COPIILOR ADMISI in prima etapa_Alba 2014

Vezi Lista cererilor nesolutionate dupa prima etapa_Alba 2014

Ministerul Educaţiei Naţionale a publicat şi TOPUL şcolilor din Alba în funcţie de concurenţa pe locurile din clasele pregătitoare.

În funcţie de cererile de înscriere depuse, topul şcolilor celor mai solicitate din ALBA este următorul:

1. Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş” Alba Iulia

2. Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia

3. Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan” Alba Iulia

4. Şcoala Gimnazială Nr. 2 Sebeş

5. Şcoala Gimnazială Lopadea Nouă

6. Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia

7. Şcoala Gimnazială Pianu de Sus

8. Şcoala Gimnazială „Axente Sever” Aiud

9. Şcoala Gimnazială Daia Română

10. Şcoala Gimnazială „Simion Balint” Roşia Montană

11. Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” Tiur Blaj

12. Liceul „Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieş

13. Şcoala Gimnazială Stremţ

14. Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia

15. Şcoala Gimnazială Petreşti

16. Săsciori Şcoala Gimnazială Săsciori

17. Şcoala Gimnazială „Simion Lazar” Lunca Mureşului

18. Şcoala Gimnazială Şpring

19. Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia

20. Liceul „Corneliu Medrea” Zlatna

21. Şcoala Gimnazială Nr.3 Cugir

22. Şcoala Gimnazială „Ovidiu Hulea” Aiud

23. Liceul Teoretic Teiuş

24. Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud

25. Şcoala Gimnazială Câlnic

26. Şcoala Gimnazială Crăciunelu de Jos

27. Şcoala Gimnazială Şugag

28. Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Abrud

29. Liceul Tehnologic „Ţara Moţilor” Albac

30. Şcoala Gimnazială „Iuliu Maniu” Vinţu de Jos

31. Şcoala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Sebeş

32. Şcoala Gimnazială „Nicodim Ganea” Bistra

33. Liceul Tehnologic Jidvei

34. Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia

35. Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia

36. Şcoala Gimnazială „Ioan Maiorescu” Bucerdea Grânoasă

37. Liceul Cu Program Sportiv Alba Iulia

38. Şcoala Gimnazială „Ion Micu Moldovan” Blaj

39. Şcoala Gimnazială „Singidava” Cugir

40. Şcoala Gimnazială Şona

41 Şcoala Gimnazială ” Iosif Pervain” Cugir

42. Şcoala Gimnazială „Ion Bianu” Valea Lungă

43. Şcoala Gimnazială „Avram Iancu ” Unirea

44. Şcoala Gimnazială „David Prodan” Săliştea

45. Şcoala Gimnazială „Toma Cocişiu” Blaj

46. Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” Ocna Mureş

47. Şoala Gimnazială Gîrbova

48. Şcoala Gimnaziala „Mihai Eminescu” Ighiu

49. Şcoala Gimnazială „Nicolae Drăgan” Galda de Jos

50. Şcoala Gimnazială Cîmpeni.

 

TOPUL ŞCOLILOR celor mai căutate din ALBA IULIA:

1. Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş” Alba Iulia

2. Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia

3. Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ştefan” Alba Iulia

4. Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia

5. Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia

6. Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia

7. Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia

8. Şcoala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia

9. Liceul Cu Program Sportiv Alba Iulia

Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat rezultatele finale privind admiterea elevilor în unităţile de învăţământ, după prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare. La nivel naţional, 99,24% dintre cererile de înscriere în clasa pregătitoare, depuse în prima etapă, au fost admise. Pentru cele 0,76% de cereri respinse în această primă etapă există, însă, locuri şi se vor putea soluţiona în a doua etapă de înscriere, care debutează în data de 25 martie, anunţă MEN.

Din totalul celor 172.682 de cereri depuse, au fost admise 171.362. Dintre acestea, 145.581 reprezintă cereri admise pentru unitatea de circumscripţie. În ceea ce priveşte cele 27.101 de cereri pentru altă unitate decât cea de circumscripţie, situația se prezintă astfel: (a) 25.031 de cereri au fost admise, (b) 750 de cereri au fost admise la şcoala de circumscripţie, după ce nu au avut loc la şcoala dorită, (c) 1.320 de cereri nu au putut fi admise, deoarece părinţii/tutorii legali nu au bifat opţiunea de revenire la şcoala de circumscripţie, însă toate vor putea fi soluţionate în cea de-a doua etapă de înscriere.

Până vineri, 14 martie, la ora 20.00, în judeţul Alba părinţii au completat 2.698 de cereri pentru înscrierea copiilor în învăţământul primar. Luni, 17 martie, a început prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare, Comisia naţională procesând cererilor-tip, cu ajutorul aplicaţiei informatice şi fiind realizată repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat acest lucru. Până în 20 martie, au fost procesate la nivelul şcolilor cererile părinţilor care solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât cea de circumscripţie, pentru locurile rămase libere.

Pe 21 martie are loc repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la o altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, dar care nu au fost admişi din lipsă de locuri şi care au exprimat în această fază opţiunea pentru înscrierea în şcoala de circumscripţie.

În perioada 21 – 22 martie, unităţile de învăţământ afişeză lista candidaţilor înmatriculaţi, a numărului de locuri rămase libere şi a listei copiilor neînscrişi după prima etapă.

La nivel național au fost înregistrate 172.664 de cereri, din care 136.700 de cereri pentru copiii cu vârsta de 6 ani, împliniţi înainte de data de 1 septembrie 2014 şi 35.964 de cereri pentru copiii cu vârsta de 6 ani, împliniţi începând cu data de 1 septembrie 2014.

Potrivit Calendarului înscrierii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2014 – 2015 anunţat de Ministerul Educaţiei, părinţii au putut completa online sau la şcoli cererile tip de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare sau clasa I, până în 14 martie.

Listele finale vor fi făcute publice în 11 aprilie.

Părinţii au avut acces la informaţii despre posibilitatea organizării procesului de învăţământ în cadrul unei grădiniţe aflate în structura şcolii sau în consorţiu cu şcoala şi posibilitatea organizării programului “Şcoală după şcoală” şi la fotografii ale spaţiului în care se desfăşoară activitatea la clasa pregătitoare.

De asemenea, a fost disponibil programul de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor, fiind prezentate şi unităţile/ instituţiile în care se realizează evaluarea.

A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare începe în 24 martie

În intervalul 25 martie – 4 aprilie vor fi despuse cererile-tip de înscriere la secretariatul unităţii de învăţământ aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.

Pe 11 aprilie vor fi afişate, la fiecare unitate de învăţământ, listele finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare.

Apoi, în intervalul 14 – 18 aprilie, vor fi centralizate şi soluţionate de către inspectoratul şcolar cererile părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ.

Calendarul înscrierii în clasa I a copiilor de 7 ani care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2013-2014 şi ai căror părinţi solicită înscrierea direct în clasa I

În perioada 24 februarie-14 martie au fost depuse cererile de înscriere a copiilor la şcoala de circumscripţie, iar în perioada 25 martie – 4 aprilie va avea loc depunerea cererilor de către părinţii care solicită înscrierea în altă şcoală decât unitatea de circumscripţie.

În 11 aprilie vor fi afişate, la fiecare unitate de învăţământ, listelor finale ale copiilor înscrişi în clasa I.

Calendarul înscrierilor:

18-20 martie – admiterea sau respingerea celor care au cerut înscrierea în altă şcoală decât cea la care erau arondaţi

21 martie – repartizarea în şcolile de circumscrimpţie a celor care au vrut să-şi înscrie copiii la altă şcoală şi au menţionat în cerere posibilitatea revenirii la şcoala arondată

21-22 martie – afişarea la şcoli şi pe site-urile inspectoratelor şcolare a elevilor înscrişi, precum şi locurile libere

25 martie – 4 aprilie – a doua etapă: părinţii care nu şi-au putut înscrie copiii în prima etapă depun cereri la secretariatul şcolii din eşalonul doi de opţiuni exprimate în fişa iniţială de înscriere

7-10 aprilie – procesarea cererilor pe baza criteriilor generale şi a celor specifice de departajare, în limita locurilor rămase libere

11 aprilie – afişarea în şcoli a listelor finale ale copiilor înscrişi, atât în clasa pregătitoare, cât şi în clasa I

14-18 aprilie – soluţionarea cazurilor copiilor rămaşi neînscrişi

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax