Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Claudiu Răcuci, deputat PNL de Alba: „PSD loveşte în şansa la educaţie a copiilor nevoiaşi”

Publicat

Claudiu Vasile Răcuci 2Deputatul PNL de Alba Claudiu Răcuci atrage atenţia în Parlament asupra modului în care coaliţia de guvernare a ales să reorganizeze bugetul şi să taie din sumele alocate pentru tichete de grădiniţă sau pentru programul privind acordarea unei mese calde pentru elevii provenind din medii defavorizate. Aminteşte şi de reducerea bugetului pentru investiţii de infrastructură.

“Guvernanţii românii se laudă, de câţiva ani, că România este campionul Europei la creşterea economică, că economia duduie şi trozneşte pe toate părţile şi că românii se vor îneca, foarte curând, în râurile de prosperitate care se vor revărsa. Este cu totul adevărat faptul că, statistic, România înregistrează o creştere economică destul de mare, care nu are şi ecourile aşteptate în zona veniturilor bugetare. Paradoxal sau nu, pentru că explicaţii se pot formula, economia creşte, dar banii la buget scad.

Încet şi sigur, gogoşile electorale ale coaliţiei PSD-ALDE se dezumflă, una câte una, din lipsa resurselor financiare strânse la buget. Acum se vede cu ochiul liber faptul că bugetul pe anul 2017 a fost unul mincinos, care nu a putut acoperi nici măcar plata salariilor şi pensiilor până la finalul anului. Acum se vede, cât se poate de clar, că autostrăzile promise vor rămâne tot pe hârtie, că şcolile noi şi spitalele moderne vor mai aştepta iarăşi nişte ani, că satele româneşti vor rămâne în aceeaşi subdezvoltare în care se aflau şi în perioada comunistă.

Nu este pentru prima dată când acuz guvernarea PSD-ALDE de aroganţă şi cinism. Am făcut-o şi atunci când ministrul muncii şi cel al finanţelor au promovat absurda ordonanţă 60, prin care s-au gândit că vor face economii la buget, luând dreptul persoanelor cu dizabilităţi de a avea şansa integrării pe piaţa muncii. Atunci, am crezut că furia publică îi va opri din astfel de gesturi absurde şi nemiloase. Din păcate, disperarea liderilor PSD-ALDE de a ascunde situaţia financiară critică a bugetului de stat a lovit din nou, însă, de data aceasta, în şansa copiilor nevoiaşi de a merge la şcoală.

După ce Guvernul s-a străduit din răsputeri să demonstreze că negrul este alb şi că rectificarea bugetară negativă trebuie să fie pozitivă, astăzi culegem victimele minciunilor propagate de guvernanţi. Banii pentru investiţii în infrastructură au fost tăiaţi cu 45%. Cei din fondurile europene şi proiectele comunităţilor locale, cu peste 30%. Şi, ca panoul incompetenţei şi cinismului să fie complet, Guvernul s-a năpustit şi asupra unor programe sociale, care aveau menirea să aducă la şcoală pe copiii provenind din familii nevoiaşe. Pentru câteva milioane de lei, adică pentru o sumă care de cele mai multe ori se sifonează pe la nu ştiu ce licitaţii trucate, Guvernul a tăiat din banii programului privind acordarea de tichete pentru grădiniţă. Nu am pretenţii ca actualul ministru al educaţiei să înţeleagă consecinţele acestei măsuri cinice! I-aş spune doar, că stimulentul financiar a adus mii de copii la grădiniţă în anul trecut şi a dechis uşa către şcoală pentru mii de copii care nu visau că vor fi vreodată elevi.

Acelaşi guvern PSD-ALDE a lovit fără milă şi în programul privind acordarea unei mese calde pentru elevii provenind din medii defavorizate. Aşa consideră Liviu Dragnea şi Mihai Tudose că vor salva România, luând de la gura celor mici o masă caldă, acordată pe criterii sociale. Unii spun că şefii actualei coaliţii de guvernare şi chiar actuali miniştri şi-au construit imperii din total ineficientul program „cornul şi laptele” şi că nu le-ar păsa în nici un fel de tăierea banilor de la programele sociale pentru elevi. Eu, personal, cred cu putere că cei care guvernează astăzi România, aceşti socialişti prosperi, ai căror copii studiază în străinătate, sunt incompetenţi şi extrem de cinici.

Pentru cei care au girat un asemenea demers crud, le-aş aminti faptul că, în România, unul din cinci copii merge seara la culcare cu stomacul gol. Tot în România, unul din cinci copii nu ajunge niciodată la şcoală, nu pentru că nu ar vrea, ci pentru că nu poate, din cauza sărăciei crunte a familiei în care s-a născut. Mai mult decât atât, le-aş atrage atenţia celor care deţin frâiele guvernării, Dragnea şi Tudose, că de când guvernează ei numărul copiilor săraci şi a celor care nu merg la şcoală a crescut. Dacă le-ar păsa câtuşi de puţin de ţara lor, nu s-ar apuca să taie bani din proiectele destinate copiilor, ci s-ar uita mai atent la sutele de milioane de euro care scapă printre degetele Guvernului, fie prin evaziune fiscală, fie prin licitaţii trucate, fie prin neatragerea de fonduri europene. Cu incompetenţa şi minciuna nu se poate salva România!

Claudiu RĂCUCI – Deputat PNL”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax