|

Claudiu Răcuci: „Pe 1 octombrie închidem România? Termenul din Legea nr.146/2017 expiră sâmbătă, iar Guvernul Tudose tace, pentru că este vinovat!”

claudiu racuciClaudiu Răcuci, deputat PNL de Alba, avertizează asupra faptului că data limită prevăzută în Legea nr. 146/2017, prin care s-a prorogat termenul din Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, va expira sâmbătă, 30 septembrie, iar mai mult de jumătate dintre instituţiile publice şi agenţii economici ar trebui să-şi sisteze activitatea sau să aştepte sancţiunile legale.

„După aproape doi ani de când ne-am „deşteptat” şi am conştientizat cu toţii că instituţiile trebuie să fie adaptate corespunzător pentru a asigura protecţia cetăţenilor împotriva incendiilor, constatăm că mai puţin de jumătate dintre acestea îndeplinesc condiţiile legale pentru autorizare şi mai puţine au obţinut autorizaţiile. În ceea ce priveşte instituţiile publice, această situaţie are o cauză simplă şi precisă! Guvernul a obligat instituţiile să se conformeze standardelor, însă nu le-a dartşi banii necesari pentru a face investiţiile. Aşa se face că mii de şcoli, zeci de spitale şi aproape toate clădirile administraţiilor publice centrale şi locale, chiar şi muzee, nu au obţinut încă autorizaţiile de funcţionare. Dacă este să vorbim despre agenţii economici, atunci ştim cu toţii că pentru firmele mari, conformarea a fost destul de simplă, pentru că au resurse financiare şi, oricum, ele veneau cu un asemenea know how din străinătate. Problemele mari au fost întâmpinate de agenţii economici mici şi mijlocii! Pentru aceştia, investiţiile, chiar dacă au costat câteva mii de euro, au fost realizate, dar provocarea cea mai mare a fost să reuşească să ţină piept birocraţiei din instituţiile de autorizare.

Sâmbătă, 30 septembrie, expiră termenul pentru obţinerea autorizaţiilor de securitate la incendiu. Ce facem, însă, după această dată? Închidem şcolile? Închidem spitalele? Închidem ţara? Sau iarăşi ne facem că nu ştim că avem o lege cu norme precise? Iar prorogă Guvernul termenul sau se face că nu ştie? Nu am auzim de la Guvernul Tudose nici o şoaptă în această chestiune, pentru că ştie că dacă nu ar fi tăiat banii pentru investiţiile publice programate în anul 2017, nu aveam nicidecum o asemenea situaţie” a declarat Claudiu-Vasile Răcuci, deputat PNL.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=598980avatar Publicat de pe 29 septembrie 2017
Publicat în ACTUALITATE, POLITICA.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

Publicitate


Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • ab2000: Curios cum multe din aceste doamne fac parte dintr-un anumit partid (ghici ciuperca care-i). Si mai curios...
  • Papura V.: ICCJ a admis sesizarea si a decis ca nu constituie infractiune conducerea pe drumurile publice a unui...
  • vara: Multumim din inima
  • roco: Se fura motorina din utilaje pe toate tronsoanele noii autostrazi in draci si nimeni nu ia nici o masura ! Cum...
  • Petru: Te-ai trezit si tu vorbind. Cand a fost Cosmeanu acolo, al cui era ANRE-UL asta. PNL cumva? Sau uitasi ca tu...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI