Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Claudiu Răcuci (PNL): Cei care dețin titlul de doctor trebuie să beneficieze de indemnizație

Publicat

Claudiu Răcuci, deputat PNL de Alba, anunță depunerea unui proiect de act normativ foarte important, care modifică art. 14 din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prin care toți cei care dețin titlul științific de doctor trebuie să beneficieze de indemnizația prevăzută în lege.

„Atunci când doamna Olguța Vasilescu și-a asumat autoratul Legii salarizării, a promis că va înlătura inechitățile din salarizarea publică. Ori, la scurt timp de la implementarea acestei legi, constatăm că s-au instituit mai multe discriminări decât erau înainte de implementarea legii. În această categorie intră și acordarea indemnizației deținerea titlului de doctor pentru angajații din sectorul public, reglementare defectuoasă care a generat mii de discriminări între angajații cei mai bine calificați. Unii beneficiază de această indemnizație, alții nu! Cei mai nemulțumiți sunt angajații din sistemul de învățământ care au fost puși în situația de a pierde acest drept, de care au beneficiat până la 1 iulie, atunci când a intrat în vigoare noua lege a salarizării. Chiar pe această temă i-am adresat o interpelare ministrului muncii, care nu s-a deranjat să răspundă nici măcar la peste o lună de la transmiterea ei.

Pentru acest motiv, am decis depunerea unei propuneri legislative, împreună și cu alți colegi parlamentari din PNL, pentru a îndrepta nedreptățile generate de art. 14 din Legea salarizării. Astfel, propunem eliminarea limitărilor și discriminărilor absurde prevăzute în Legea salarizării, deoarece salariatul din sistemul public, din administraţia publică sau din învăţământ, deţinător al titlului ştiinţific de doctor, nu trebuie discriminat salarial în funcţie de forma contractului de muncă, ci trebuie plătit în funcție de calificarea și performanța sa. De asemenea, de indemnizaţia pentru titlul ştiinţific de doctor trebuie să beneficieze toate cadrele didactice din sistemul public de învăţământ din România, indiferent dacă şi-au echivalat sau nu acest titlu cu gradul didactic I. Pentru noi, scopul legii trebuie să fie menţinerea, atragerea şi stimularea cadrelor didactice bine pregătite în învăţământ, dar și menținerea și atragerea de funcționari publici foarte bine calificați.” a declarat deputatul PNL.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. MIA

    joi, 09.11.2017 at 21:13

    D-le RACUCI, la modul in care se obtin diplomele si titlurile in ziua de astazi ,o sa platiti si magazioneri,femei de servici , soferi,…si alti angajati din sistemul public. Vor fi destui cu diplome care nu vor avea loc pe un post conform calificarii. Terminati cu prostiile si risipa de bani .Asta-i MERITOCRATIE????? Adevaratii profesionisti sunt inlaturati, promovati si bine platiti sunt”pilosii”,sa nu spuneti ca nu vedeti !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax