Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deputatul Clement Negruţ şi-a dat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al PD-L Alba. Îl acuză pe Mircea Hava de fraudarea alegerilor judeţene

Publicat

Deputatul Clement Negruţ a anunţat, joi, că şi-a dat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al PD-L Alba. Negruţ a motivat gestul său prin faptul că nu este de acord cu neregulile din cadrul Organizaţiei Judeţene, acuzând conducerea formaţiunii, respectiv pe Mircea Hava şi pe senatorul Alexandru Pereş, de fraudarea ultimelor alegeri judeţene la nivelul partidului, în ceea ce priveşte modalitatea de vot în cazul funcţiei sale şi a celei de secretar general, pentru care a candidat şi viceprimarul de la Sebeş, Adrian Bogdan. Potrivit informaţiilor oferite de Negruţ, înainte de organizarea votării propriu-zise a funcţiilor din partid, erau deja depuse voturi în urnă. Negruţ a precizat că despre aceste nereguli ştia şi preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, chiar dacă despre acesta a spus că nu s-a implicat direct.

Clement Negruţ va rămâne simplu membru PD-L, declarând că nu are emoţii privind eventualitatea unei excluderi a sale din partid. El a amintit lipsa eficienţei comunicării în interiorul organizaţiei judeţene, haosul şi nerespectarea democraţiei şi a voinţei membrilor, menţionând că nu poate să continue să facă parte din conducerea acesteia.

„Rezultatele alegerilor din cadrul Conferinţei Judeţene din 5 februarie dovedesc fără echivoc o serie de manipulări şi incidente, care nu fac cinste unui partid ce se vrea democratic, iar zeci de colegi care au fost, sâmbătă, în Casa de Cultură a Sindicatelor o confirmă, la fel cum o face şi absenţa a peste 150 de delegaţi în ultima parte a alegerilor. Consider că PD-L Alba este într-o criză profundă de identitate, devorându-i tocmai pe cei care au decis ca, în anumite momente de cumpănă, să respecte voinţa electoratului PD-L. Pentru faptul că am fost aproape de alegătorii PD-L  şi nu i-am minţit la votarea moţiunii din 2009, partidul care s-a dezis de voinţa propriului electorat a ales să mă sancţioneze. Culmea, tocmai pe singurul care a respectat practic voinţa celor care l-au ales”, a afirmat Negruţ.

Acesta a mai spus că Organizaţia PD-L Alba Iulia „a primit directivă din partea lui Mircea Hava să voteze împotiva sa” şi că a treia funcţie de prim-vicepreşedinte „a fost creată pentru Gheorghe Rotar şi nu pentru Clement Negruţ”.
Poate mult mai important este faptul că această guvernare, care până acum „s-a bucurat de sprijinul” deputatului Negruţ, nu a reuşit să se ţină de cuvânt asupra mai multor aspecte, după cum arată acesta, amintind doar câteva dintre ele: ” în luna mai 2010, premierul Emil Boc promitea că măsura reducerii veniturilor bugetarilor va fi suspendată începând cu data de 1 ianuarie 2011. Am aşteptat luna ianuarie pentru a vedea dacă se ţine de cuvânt şi nu a făcut-o. Nu îi pot minţi pe cei din sistemul bugetar, care au votat Clement Negruţ şi PD-L că primesc înapoi 15% din ce li s-a tăiat.”
O altă nemulţumire a deputatului este faptul că, în toamna anului trecut, amendamentul acestuia cu privire la neimpozitarea pensiilor sub 1.000 lei a fost acceptat cu mare greutate de Guvernul Boc: ” începând cu luna ianuarie 2011, pensiile mai mici de 1.000 lei au fost impozitate cu 5,5%.”
„În 2008, PD-L a promis că medicii şi profesorii vor avea salarii decente, în timp ce, în ianuarie 2011, aceste categorii sociale nu numai că trăiesc mai prost decât în 2011, ci în judeţul Alba vor fi desfiinţate trei spitale.
De asemenea, nu pot să accept ca imaginea mea de parlamentar, deocamdată al Puterii, să aibă de suferit de pe urma unor incidente gen Păsat sau Ridzi. Noi ne-am erijat împotriva corupţiei şi majoritatea corupţilor sunt în PD-L”, a mai spus Negruţ.

Negruţ vrea să-şi „încheie mandatul de deputat cu fruntea sus”, considerând că sinceritatea l-a costat în cariera politică, dar de azi începe o nouă etapă. Totodată, politicianul este hotărât să candideze la alegerile parlamentare, precizând că „mai sunt doi ani în care se pot întâmpla multe”.

Reamintim că alegerile judeţene la nivelul PD-L s-au desfăşurat sâmbătă, 5 februarie, în prezenţa a peste 600 de delegaţi din partid şi a conducerii centrale, respectiv Emil Boc, Vasile Blaga, Traian Igaş, Sulfina Barbu, Florin Popescu. La aceste alegeri, deputatul Clement Negruţ a câştigat una dintre cele trei funcţii de prim-vicepreşedinte PD-L Alba, alături de Ion Dumitrel şi Gheorghe Rotaru. Pentru funcţia de secretar general, Adrian Bogdan a pierdut în favoarea senatorului Alexandru Pereş, care a obţinut 535 de voturi „pentru”, respectiv 58 „împotrivă”.

Clement Negruţ “s-a sancţionat singur”

Atât preşedintele PD-L Alba – Mircea Hava, cât şi secretarul general al Organizaţiei Judeţene –  Alexandru Pereş au negat acuzaţiile aduse de Clement Negruţ privind fraudarea alegerilor interne.

Mircea Hava a fost reţinut în comentarii pe acest subiect, precizând  că nu va propune Biroului Permanent Judeţean, întrunit joi seara în şedinţă, excluderea lui Negruţ din partid şi nici sancţionarea lui.

“Nu am să propun excluderea şi nici sancţionarea lui, pentru că s-a sancţionat singur. Uşa mea este oricând deschisă pentru dialog, dacă doreşte, dar un lucru spun: nu-mi plac mincinoşii”, a declarat Mircea Hava, înainte de întâlnirea cu membrii PD-L.

Preşedintele PD-L  Alba a precizat că a propus încă un post de prim-vicepreşedinte pentru Negruţ şi că a fost mereu cu el şi nu împotriva lui. “Dacă le ceream să voteze împotriva lui, avea mult mai puţine voturi câştigate”, a mai spus Hava.

Alexandru Pereş a spus că “noaptea este un sfetnic bun şi că lucrurile se vor mai limpezi mâine”. Totuşi, prima reacţie a fost una de surprindere: “Reacţia mea este una de surprindere, deocamdată. Am un mare semn de întrebare asupra comportamentului din ultima perioadă a domnului deputat. A ieşit prim-vicepreşedinte, a concurat şi a luat un număr semnificativ de voturi, iar, cu o săptămână înainte, declara că, dacă această funcţie nu-i va reveni şi dânsului (printre altele, noi mai avem posibilitatea la mai mulţi prim-vicepreşedinţi), atunci va demisiona din toate funcţiile obţinute în partid. Acum a ieşit şi totuşi a demisionat. Deci, din punctul acesta, cred că există o labilitate care în timp poate ar trebui explicată”.

Şi Pereş consideră că nu este cazul unei excluderi din partid: “A fost opţiunea dânsului să candideze pe această funcţie, nu putem să-l excludem din partid pentru că a plecat de pe funcţie. Nu avem nicun motiv să-l excludem. Şi-a luat sancţiunea singur, aceea de a pleca din Biroul Permanent Judeţean. Altă sancţiune ce să-i dăm?”.

Totuşi, privind acuzaţiile referitoare la fraudarea alegerilor, consideră că ar trebui discutate în interiorul partidului: “probabil că o să trebuiască să vină şi să explice aceste acuze, nu numai să le aducă presei. Prima dată vii şi le discuţi în interior, ai un Birou de Etică şi Litigii, avem toate buletinele; în prezenţa presei, dacă vreţi, putem să le numărăm, să vedeţi că lucrurile sunt aşa cum le-am spus. Tocmai de asta au fost şi urnele transparente, tocmai de asta au fost buletinele de vot ştampilate cu o seară înainte, de Organizaţia de tineret şi nu de noi”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. elena

    joi, 10.02.2011 at 21:12

    felicitari domnule negrut – ai dat dovada de mult caracter- cred ca astfel sansele de a reprezenta oamenii necajiti din judetuk asta l,vor creste enorm

  2. jiji

    luni, 14.02.2011 at 08:47

    a da,””ştampilate”” cu o seară înainte cu cine trebuia ! halal partid…cine (vorba aia) o să vă mai voteze? ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax