Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, medaliat cu aur la Campionatul Național de 10 kilometri Marș

Publicat

Clubul Sportiv (CS) Unirea a fost medaliat cu aur la Campionatul Național de 10 kilometri Marș, proba pe echipe, feminin senioare, datorită rezultatelor bune obținute de sportivele Ana Veronica Rodean, Roxana Panța și Georgiana Cornelia Jid.

Campionatele Naționale de Marș, seniori și tineret, s-au desfășurat la București, duminică, 29 octombrie.

Rezultatele individuale obținute de sportivii legitimați la CS Unirea Alba Iulia sunt:

  • Ana Rodean, locul doi, la senioare, cu timpul 47 de minute și o secundă;
  • Roxana Panța, locul doi la tineret și locul patru la senioare cu timpul 51 de minute și 59 de secunde (un record personal al sportivei);
  • Georgiana Jid, locul șapte la tineret și locul nouă la senioare, cu timpul 58 de minute și 57 de secunde (un record personal al sportivei).  

Sportivele legitimate la CS Unirea Alba Iulia au fost însoțite de antrenorul Gabriel Avram.

”După Campionatele Mondiale de la Londra din luna august, Ana și-a axat pregătirea pe alergare, marșul trecând în plan secund. Timpul foarte scurt, de doar două săptămâni, dintre Campionatele Naționale de maraton, unde a devenit campioană națională și Campionatele Naționale de marș, nu i-a permis sa se refacă complet si cu atât mai puțin să se pregătească pentru această ultima competiție din 2017.  Astfel că ea a trebuit să se mulțumească cu locul secund dar a realizat un timp 47:01 la care nici nu îndrăzneam să ne gândim înainte de competiție.

O surpriza plăcută a produs Roxana Panța care, deși se afla la vârsta junioratului, a ocupat locul 2 la tineret și 4 la senioare cu un rezultat de 51:59 (record personal) care ne dă speranțe în realizarea baremului de participare la Campionatele Mondiale de atletism juniori din iulie anul viitor care vor avea loc în Finlanda.

Tot cu record personal, 58:57 a terminat si Georgiana Jid, încă junioară II, contribuind astfel la clasarea pe locul 1 a echipei în competiția senioarelor.

Din păcate, Mihaela Acatrinei a fost victima incompetenței arbitrilor, fiind descalificata după 8 km. în timp ce era lideră detașată la tineret și pe locul 3 la senioare”, a spus Gabriel Avram.

La rândul său, directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan, a declarat că secția de atletism este secția cu cele mai bune rezultate din cadrul clubului.

Sunt mândru că muncesc alături de un antrenor precum Gabriel Avram și cu sportivele pe care el le pregătește. Ei sunt cei care reușesc că ducă numele județului Alba pe podiumurile de premiere naționale și internaționale”, a spus Corneliu Mureșan.

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, înființat 1974 și aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, are în prezent șapte secții active: atletism, haltere, box, powerlifting, judo, orientare și tenis de masă.

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia promovează, cu prioritate, disciplinele, ramurile şi probele sportive cuprinse în programul jocurilor olimpice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax