Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Sâmbătă, timp de 15 ore, sistemul de plată a rovinietei a fost blocat. Nu s-au dat amenzi pentru neplata taxei de drum

Publicat

rovinieta-sms Șoferii nu au putut plăti rovinieta, sâmbătă, 30 aprilie, timp de 15 ore, din cauza unor defecțiuni tehnice survenite la sistemul informatic CNADNR, care nu stochează datele. Astfel, taxa de drum nu a putut fi achitată nici la benzinării și nici prin SMS. Situația este aceeași și pentru plata taxei de trecere la podurile Dunărene (peaj), pentru că funcționează pe același sistem.

Potrivit CNADNR, pe perioada în care sistemul nu funcționează, nu vor fi emise procese verbale de constatare a contravenției pentru cei surprinși în trafic fără rovinietă/peaj.

UPDATE: După 15 ore sistemul de taxare a fost repus în funcțiune

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România informează participanţii la trafic că sâmbătă, 30 aprilie, în urma unor defecțiuni tehnice survenite la sistemul informatic de emitere, gestiune și monitorizare a rovinietei, achiziționarea acesteia, precum și plata taxei de trecere la podurile Dunărene (peaj), prin intermediul sistemului, sunt oprite.

Potrivit reprezentanților CNADNR, pe perioada în care sistemul nu funcționează, nu vor fi emise procese verbale de constatare a contravenției pentru cei surprinși în trafic fără rovinietă/peaj.

„CNADNR SA va anunța opinia publică imediat ce defecțiunile vor fi remediate și sistemul va fi funcțional”, se precizează într-un comunicat al companiei.

Problema a apărut în jurul orei 4:00 dimineața, la sistemul informatic. Cei de la CNADNR spun că a picat unul dintre servere, astfel încât rovinetele nu pot fi achiziționate din benzinăriile din întreaga țară și nici nu pot fi cumpărate cu plata prin SMS. CNADNR încearcă în prezent să modifice sistemul informatic, astfel încât persoanele care au trecut în această perioadă pe drumurile naționale, pe autostrăzi, fără să poată plăti rovineta să nu fie amendați.

Pe drumurile naționale există aproape 100 de camere care verifică dacă șoferul respectiv a achitat rovineta.

Nu poate fi plătită nici taxa de la Fetești, pentru că funcționează pe același sistem, însă cei care au drum spre mare pot să treacă totuși fără să achite, ținând cont că taxa de la Fetești poate fi plătită prin SMS până la ora 24:00 a următoarei zile față de cea de trecere şi poate sunt şanse ca până atunci defecţiunea să fie remediată.

sursa: cnadnr.ro, digi24.ro, hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax