Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CNAIR, despre situaţia de pe A1, Sebeş-Sibiu, dealul Bucium: „Alunecările s-au stabilizat şi nu pun în pericol siguranţa traficului rutier”

Publicat

autostrada orastie sibiu dealul bucium mai 2017_1 Reprezentanţii CNAIR au transmis precizări referitoare la situaţia alunecărilor de teren de pe Autostrada Orăştie-Sibiu, lotul 3, zona Dealul Bucium. Dacă Asociaţia “Construim România” avertiza joi că, după cum se putea observa din imagini filmate în martie şi în mai, dealul aluneca în continuare spre autostradă, CNAIR subliniază că nu este pusă în pericol siguranţa participanţilor la traficul rutier.

Vezi VIDEO: A1, Sebeş – Sibiu, Lot 3. ONG: Dealul Bucium continuă să cadă spre autostradă. Încă se aşteaptă expertiza tehnică

Potrivit CNAIR, “în prezent, DRDP Braşov execută lucrări de întreţinere şi de punere în siguranţă a zonelor ale căror lucrări de construcţie nu au fost finalizate de fostul antreprenor Saligni-Impregilllo, inclusiv în zona dealului Bucium.

În acelaşi timp, CNAIR are un contract în derulare cu Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, care monitorizează periodic zona dealului Bucium. Din rapoartele prezentate periodic  rezultă că alunecările s-au stabilizat şi ca atare nu pun în pericol siguranţa participanţilor la trafic. În zonă este montat un sistem de monitorizare (inclinometre), care arată că fenomenul de alunecare a stagnat”.

Compania mai precizează că aşteaptă rezultatul expertizei generale, din care vor rezulta soluţiile tehnice, în cazul în care se reactivează alunecarea. “Chiar dacă fenomenul de alunecare nu mai există, Beneficiarul (CNAR) monitorizează zilnic situaţia. Documentatia pentru Contractul de Expertiză, comandată de CNAIR, se află în acest moment la ANAP pentru validare”, mai precizează CNAIR.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax