Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CNAIR va monitoriza şantierele cu DRONE. Procedura de achiziţie ar urma să fie gata în iunie

Publicat

autostrada sebes turda lot 3 29 aprilie 2017 Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va achiziționa două drone pentru a monitoriza inopinat şantierele de infrastructură la nivel naţional. Filmările ar urma să fie ulterior postate pe site-ul companiei de stat, potrivit directorului general al companiei, Ștefan Ioniță.

Potrivit directorului CNAIR, drona este un element de supracontrol, procedura pentru achiziţia acestor echipamente fiind demarată, prin CESTRIN (Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică).

„Am instructat CESTRIN, centrul nostru de studii tehnice rutiere, să achiziționeze un astfel de echipament care să ajute cumva și să completeze dotarea CESTRIN să facă aceste verificări. Deja CESTRIN face aceste verificări inopinate, prelevăm probe, avem rapoarte, avem analize de laborator care deja au fost certificate. Am transmis la antreprenori măsuri de remediere. Am găsit și lucruri care nu corespundeau din punct de vedere tehnic. Antreprenorii sunt surprinși de acest mod de lucru, nu a mai fost făcut în trecut. Încerc să implementez o nouă mentalitate”, a spus Ioniţă, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, într-o primă fază vor fi două drone, iar în luna iunie va fi finalizată procedura de achiziţie.

Cu ajutorul celor două drone, angajaţii CNAIR vor face astfel filmări inopinate, care vor fi ulterior postate pe site-ul companiei. În prezent, sunt mai multe ONG-uri care transmit CNAIR poze cu stadiul lucrărilor pe şantiere.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a transmis că va face în continuare vizite inopinate pe teren, pe care le consideră „cele mai eficiente vizite”. Şeful de la Transporturi s-a declarat mulţumit de echipa pe care şi-a făcut-o directorul general al CNAIR, însă nu este mulţumit de ritmul de lucru al contractorilor, potrivit news.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax