Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CNAS: Calitatea de asigurat se poate verifica online, direct la furnizorii de servicii medicale

Publicat

asiguratiCalitatea de asigurat a persoanelor care necesită servicii medicale, medicamente, îngrijiri la domiciliu și dispozitive medicale, cu excepția celor din pachetul minim de servicii medicale, poate fi verificată online, direct la furnizorii de servicii medicale, informează CNAS. Potrivit unui ordin al președintelui Casei, furnizorul de servicii medicale poate verifica calitatea de asigurat ca urmare a interogării aplicației pe site-ul CNAS disponibilă aici, fără a mai fi necesară eliberarea adeverinței de asigurat.

”Este o măsură menită să vină în sprijinul asiguraților, care nu mai trebuie să facă un drum la casa de asigurări pentru a cere adeverința de asigurat, atât timp cât există un instrument la îndemâna tuturor furnizorilor de servicii medicale pentru a verifica dacă cel care solicită serviciul este asigurat sau nu”, a precizat Vasile Ciurchea, președintele CNAS.

Potrivit sursei citate, în cazul în care, în urmă interogării, persoana apare ca neasigurată, aceasta se va prezenta la casa de asigurări de sănătate cu documentele care atestă calitatea de asigurat pentru a solicita eliberarea unei adeverințe.

„Automat, la eliberarea adeverinței de către casa de asigurări, calitatea de asigurat va fi validată și în sistemul informatic (SIUI). Astfel, nu mai este necesară eliberarea adeverinței de asigurat pentru persoanele care figurează în sistemul informatic ca fiind persoane asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate din România, conform aplicației instalate pe site-ul CNAS”, se arată în comunicat.

CNAS a menționat că a transmis o circulară către casele teritoriale de sănătate pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordinului președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr. 581/ 08.09.2014.

Această măsură este tranzitorie și va fi înlocuită anul viitor de cardul național de sănătate, care va face dovada calității de asigurat„, mai menționează CNAS.

sursa: agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax