Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CNAS va acoperi cheltuielile de funcţionare ale Centrului de Sănătate Multifuncţional de la Ocna Mureş. Va beneficia de 20 de paturi de spitalizare în regim de zi

Publicat

Cheltuielile de funcționare ale Centrului de Sănătate Multifuncțional de la Ocna Mureș, estimate la 1,1 milion de lei pe an vor fi acoperite de Ministerul Sănătății și Casa de Asigurări de Sănătate. Contractul încheiat cu CNAS cuprinde servicii medicale care vor fi deservite de cele trei secţii, medicină internă, pediatrie și obstretică-ginecologie. În cadrul centrului vor funcţiona şi 20 de paturi în regim de spitalizare de zi.

Centrul de Sănătate Multifuncţional de la Ocna Mureş, care va funcţiona ca secţie externă a Spitalului Judeţean Alba, ar urma să fie deschis din această vară. Managerul spitalului, Nicoleta Coşarcă, a precizat că nu poate comunica o dată exactă, pentru că trebuie mai întâi îndeplinită procedura de inventariere a aparaturii necesare.

Centrul va avea trei specializări – medicină internă (7 paturi), pediatrie (8 paturi) și obstretică-ginecologie (cinci paturi). Va avea cabinete de consultație pentru aceste specialități medicale, săli de tratamente, un punct de recoltare a probelor biologice, precum și 20 de paturi pentru spitalizare în regim de zi. Centrul va funcţiona la etajul I al fostului spital din Ocna Mureş.

Până la ocuparea posturilor de la Centrul de sănătate multifuncţional din Ocna Mureş, pacienţii vor fi trataţi de medicii din cadrul Spitalului Judeţean Alba.

În data de 21 ianuarie 2014, reprezentanţii Consiliului Judeţean Alba au anunțat că Ministerul Sănătăţii a dat avizul pentru deschiderea Centrului de Sănătate Multifuncţional din Ocna Mureş. Astfel cetățenii din Ocna Mureș nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze în alte oraşe pentru anumite probleme medicale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax