Connect with us
Publicitate

Uncategorized

COD GALBEN şi PORTOCALIU de CANICULĂ, până SÂMBĂTĂ. Judeţele vizate de avertizările meteo

Publicat

cod portocaliu 30 iunie Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit, joi, avertizările meteo de caniculă, perioada vizată fiind până sâmbătă, 1 iulie, inclusiv. Judeţul Alba rămâne sub Cod Galben, însă zona din ţară în care temperaturile vor urca la 40 de grade a fost extinsă.

Vineri, 30 iunie

Cod Portocaliu

Valul de căldură va persista și se va accentua în cea mai mare parte a țării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.
În sudul Banatului, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei și în sudul Moldovei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 37-39 de grade. În Lunca Dunării, izolat, vor fi valori de 40 de grade. Minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade.

Cod Galben

În Crișana, cea mai mare parte a Banatului, sudul Transilvaniei, nordul și centrul Moldovei, disconfortul termic va fi accentuat, iar temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade.

Sâmbătă, 1 iulie

cod portocaliu 1 iulie Cod Portocaliu

Sâmbătă (1 iulie), valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării și se va accentua semnificativ în regiunile extracarpatice, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.
În Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Moldovei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 37-40 de grade, mai ridicate în Câmpia Română. Minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade.

Cod Galben

În cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei și sudul Banatului, disconfortul termic se va menține accentuat, iar temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 36 de grade.

Rămâne valabilă şi avertizarea meteo pentru joi, 29 iunie. Disconfortul termic va fi accentuat – indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi. Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 34-36 de grade, iar minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade, îndeosebi în regiunile extracarpatice.

Va fi Cod Portocaliu în județele Dolj, Olt și Teleorman. În zona joasă de relief a județelor Caraș-Severin și Mehedinți se vor atinge local maxime termice de 37-39 de grade și pe arii restrânse de 40 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

În regiunile nord-vestice și nordice, precum și la munte, mai ales în orele serii și ale nopții, instabilitatea atmosferică se va accentua și se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax