Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cofinanţare de 12.000 de euro de la Primăria Alba Iulia pentru proiectul Status – Agendele de strategie teritorială ale sistemelor urbane pentru oraşele mici şi mijlocii”

Publicat

Municipiul Alba Iulia contribuie cu 12.000 de euro la cofinanţarea din bugetul propriu a proiectului „STATUS – Agendele de strategie teritorială ale sistemelor urbane pentru oraşele mici şi mijlocii”. Acesta este susţinut financiar prin Programul Operaţional de Cooperare Transnaţională Europa de Sud şi este accesat pentru prima dată în judeţul Alba de către autorităţile publice locale. Propunerea de participare la finanţarea proiectului este adusă în atenţia CL Alba Iulia, în şedinţa de marţi.

Bugetul total al proiectului alocat activităţilor în care sunt implicaţi 22 de parteneri este de 1.874.105 euro. Proiectul se desfăşoară pe parcursul a doi ani, iar grupul de lucru partenerial este format din Municipalitatea din Kavala, Asociaţia „Baia Mare sistem urban” (România), Fundaţia Graphitech Trento (Italia), Institutul Central European al Tehnologiei ALANOVA (Austria), Institutul de Planificare Urbană din Slovenia (Slovenia), Provincia Foggia (Italia), Municipalitatea din Schwechat (Austria), Regiunea Abruzzo (Italia), Municipalitatea din Drama (Grecia), Municipalitatea din Satu Mare (România), Municipalitatea din Herceg Novi (Muntenegru), Agenţia de Dezvoltare a Municipiului Temerin (Serbia), Registrul Român de Planificare Urbană (România), Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (România), Societatea Internaţională a Planificatorilor Urbani şi Regionali (Olanda), Institutul Naţional de planificare urbană (Italia), Federaţia Internaţională pentru Locuinţe şi planificare (Olanda), Centrul Statal de Tehnică şi Ştiinţă pentru probleme regionale si inter-sectoriale (Ucraina), Institutul Regal al Chartered Surveyors International (Belgia), Global City Indicators Facility (Canada).

Prin intermediul acestui proiect, în Alba Iulia va lua fiinţă un Centrul Urban pilot care va coordona procesul de elaborare a strategiei de dezvoltare a municipiului Alba Iulia pentru perioada 2014 – 2020.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: ASTĂZI: Şedinţă la CL Alba Iulia. Se aprobă utilizarea sumelor din excedent bugetar pentru obiective de dezvoltare | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax