Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE Colegiul Medicilor Alba: Anchetă disciplinară în cazul bebelușului care a suferit leziuni grave la mână din cauza unei branule

Publicat

colegiul medicilor alba Colegiul Medicilor Alba a demarat o anchetă pentru a stabili cine a fost vinovat în cazul minorului de 9 luni care s-a infectat la mână după ce i-a fost pusă o branulă la Spitalul Județean de Urgențe Alba. 

VEZI: Anchetă la Spitalul Judeţean Alba după ce un copil de 9 luni a suferit leziuni grave la o mână, din cauza unei branule

UPDATE: Preşedintele Colegiului Medicilor Alba, medicul chirurg Ioan Susan a declarat pentru Alba24, că din primele date în acest caz nu a fost vorba despre malpraxis, ci despre un incident.

“Nu este malpraxis, care prin definiţia sa presupune un procedeu administrat greşit sau neadministrat la timp, prin care se aduce un prejudiciu. Până la acest moment, în opinia mea, este vorba despre un incident, pentru că procedurile au fost respectate, iar tratamentul a fost administrat potrivit acestora. Ancheta disciplinară a fost demarată miercuri, se adună documentaţia scrisă, acte medicale, probe video. Nu vrem să acoperim lucrurile, ci dimpotrivă, vrem să fie înţeleasă situaţia, astfel încât să fie respectată şi profesia de medic şi tot ceea ce implică aceasta”, a spus medicul Ioan Susan.

„Referitor la cazului minorului A.A.P., în vârstă de 9 luni, Colegiul Medicilor Alba s-a autosesizat, în conformitate cu art. 107 din Hotărârea nr. 2/30.03.2012 privind adoptarea Statutului Colegiului Medicilor din România, fiind demarată o anchetă disciplinară.

Colegiul Medicilor Alba va analiza dacă, în acest caz, personalul medical a procedat sau nu conform protocoalelor.

Susținem dreptul pacienților de a reclama, către instituțiile competente, cazurile în care consideră că au fost prejudiciați din cauza unor erori medicale.

Constatăm cu nedumerire ușurința cu care se atribuie întreaga responsabilitate personalului medical înainte de aflarea verdictului, ignorându-se complet prezumția de nevinovăție. Considerăm că această abordare este atât în detrimentul personalului medical, cât și al pacienților”, a transmis Colegiul Medicilor Alba.

Reamintim că o anchetă internă a fost deschisă la Spitalul Judeţean Alba, după ce un copil de 9 luni a suferit leziuni la o mână, în urma unui tratament primit la unitatea medicală din Alba Iulia. Copilul a ajuns, alături de familie, la o clinică de specialitate din Cluj.

Cazul a fost mediatizat pe reţeaua de socializare, de părinţi care au aflat despre ce s-a întâmplat şi care au criticat modul în care s-a procedat. Potrivit acestora, de vină ar fi personalul medical.

Sancţiunile pe care le poate aplica, după anchetă, Comisia de disciplină, în cazul personalului medical, sunt: mustrare, avertisment, vot de blam, amendă ( de la 100 de lei la 1500 lei), interzicerea exercitării profesiei pe o perioadă de la o lună până la un an, retragerea calităţii de medic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax