Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Colocviile romanului românesc contemporan, despre critica literară

Publicat

dumitrel

La Alba Iulia se va desfăşura, joi, o nouă ediție a „Colocviilor romanului românesc contemporan”, manifestare culturală de înaltă ținută ce reunește, în fiecare an, nume de marcă ale literaturii române.

Tema din acest an a colocviilor este „Romanul românesc contemporan şi critica literară”. Alături de directorul Colocviilor, Nicolae Breban și de președintele juriului, Eugen Simion, vor fi prezenți la Alba Iulia scriitorii Virgil Podoabă, Ion Simuţ, Bogdan Creţu, Daniel Cristea-Enache, Ovidiu Pecican, Radu Mareş, Bogdan Popescu, Dora Pavel, Paul Cernat, Ion Mureșan, Andrei Terian, Marius Miheţ și Dana Sala.

Nicolae Breban va da detalii picante, cu această ocazie, despre acuzaţiile ce i se aduc de către CNSAS, de colaborator al fostei Securităţi.

Deschiderea colocviilor va avea loc la ora 10.00, în Aula Magna a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, iar, de la ora 16.00, invitații vor participa la un pelerinaj la Lancrăm, la casa memorială și la mormântul lui Lucian Blaga.

„Este pentru al patrulea an consecutiv când Colocviile se desfășoară la Alba Iulia, cu sprijinul Consiliului Județean Alba și evenimentul a devenit unul de referință pentru județul Alba. Cultura de calitate este astfel accesibilă tuturor celor din județul Alba, având ocazia de a vedea și asculta, pe viu, la ei în județ, nume mari ale literaturii române”, a declarat Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și filiala Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax