Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comisarul Berbeceanu rămâne în arest. Curtea de Apel Bucureşti a admis propunerea DIICOT. Procurorii au depus la dosar două noi denunțuri

Publicat

Curtea de Apel Bucureşti a admis, marţi, propunerea procurorilor DIICOT privind prelungirea mandatului de arestare preventivă pe numele comisarului şef Traian Berbeceanu, fostul şef al BCCO Alba Iulia. Astfel, poliţistul va fi cercetat în continuare după gratii. Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit deciziei instanţei, mandatul de arestare preventivă pe numele lui Berbeceanu se prelungeşte de la 23 noiembrie până în 22 decembrie inclusiv.

Şedinţa de judecare a dosarului s-a desfăşurat cu uşile închise, în camera de consiliu. Cauza privind soţii Biriescu a fost disjunsă, astfel că propunerea privind prelungirea mandatelor de arestare ale celor doi a fost judecată marţi dimineaţa la Tribunalul Bucureşti. Instanţa a decis că aceşti doi inculpaţi rămân după gratii încă 30 de zile. La Curtea de Apel Bucureşti a rămas dosarul lui Berbeceanu.

Potrivit  LumeaJustiției.ro,  judecatoarea Adriana Elena Bajan de la Curtea de Apel Bucuresti a decis ca  fostul sef al BCCOA Alba, să rămână după gratii dupa ce procurorii DIICOT central au cerut prelungirea mandatului de arestare preventivă pentru incă 30 de zile. Initial, cererea procurorilor DIICOT trebuia solutionata inca de luni, 18 noiembrie 2013, insa sedința a fost amânată după ce aparatorul lui Traian Berbeceanu, avocatul Daniel Tiliciu, a cerut amânarea pentru o zi a soluționării cererii. Decizia judecatoarei Bajan a fost atacată cu recurs de Berbeceanu la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Avocatul fostului sef al BCCOA Alba, Daniel Tiliciu, a declarat pentru Lumeajustitiei.ro că procurorii DIICOT au depus la dosar două denunturi impotriva lui Traian Berbeceanu. Cele două denunțuri au fost formulate de către fostul primar al municipiului Deva, Mircia Muntean, recent condamnat definitiv la 4 ani de inchisoare, dar și de o persoana cercetată in dosarul Hidra. Potrivit lui Tiliciu, Traian Berbeceanu a lucrat, in trecut, in dosarele celor doi care au formulat denunțuri impotriva sa.

Berbeceanu este cercetat pentru sprijinirea unui grup infracţional acuzat de evaziune fiscală. Acesta susține că este nevinovat și consideră că este victima  jocurilor de interese dintre anumiți procurori de la DIICOT Alba, patroni influenți ai unor firme cercetate pentru diverse infracțiuni și politicieni.

Reamintim că şedinţa de judecată a propunerii de prelungire a mandatului de arestare a fost iniţial programată pentru luni, însă, la cererea avocatului lui Berbeceanu, a fost amânată pentru marţi.

Mandatul de arestare preventivă pe numele comisarului expira în 22 noiembrie, potrivit deciziei Curţii de Apel Alba Iulia din 24 octombrie, care a fost confirmată în 30 octombrie de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Alături de Berbeceanu, au mai fost arestaţi preventiv şi Titus Gabriel şi Anişoara Ramona Biriescu, consideraţi liderii grupului infracţional specializat în comerţ ilegal cu produse petroliere, tot pentru 29 de zile.

Vineri, Curtea de Apel Alba Iulia a îndreptat o eroare materială la hotărârea de arestare preventivă a comisarului Traian Berbeceanu din 24 octombrie, în sensul că data de expirare a mandatului de arest a fost schimbată din 20 noiembrie în 22 noiembrie, fiind trecută greşit. Pentru Gabriel şi Anişoara Biriescu, ceilalţi doi inculpaţi din dosar, mandatele expiră în 21 noiembrie, orele 21.00 şi 23.00. Şedinţa de vineri a fost secretă, în camera de consiliu, fără citarea părţilor.

Citeşte AICI mai multe detalii despre Cazul BERBECEANU.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. bono

    marți, 19.11.2013 at 19:09

    Rusine ROMANIA … UN SISTEM DE JUSTITIE CORUPT PANA IN MADUVA!

    U.E. & C.E.D.O. FREE BERBECEANU!

    • dana

      miercuri, 20.11.2013 at 08:42

      romani, treziti-va!!!!!!

  2. Pingback: ASTĂZI se judecă recursul în cazul arestării comisarului Traian BERBECEANU la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie | Alba24

  3. Pingback: Cazul BERBECEANU: ASTĂZI Înalta Curte pronunţă sentinţa în cazul arestării preventive. Motivarea Curţii de Apel la prelungirea mandatului | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax