Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Compania belgiană VCST Automotive Production Alba estimează o cifră de afaceri de 17 milioane de euro pentru 2015. Numărul angajaţilor va ajunge la 220

Publicat

vcst6Compania belgiană VCST Automotive Production Alba estimează o cifră de afaceri de 7,8 milioane de euro la sfârşitul acestui an, iar pentru 2015 valoarea acesteia ar putea ajunge la 17 milioane de euro. La fabrica deschisă anul trecut în Alba Iulia lucrează în prezent 156 de oameni, însă anul viitor numărul angajaţilor ar putea ajunge la 220.

VCST este lider mondial în fabricarea roților dințate pentru cutii de viteze în industria auto, iar fabrica din Alba Iulia produce roți dințate pentru DAF, Perkins (client final Caterpillar), Ford, Volkwagen şi TKP (client final GM), contracte care au susţinut activitatea companiei.

“Am continuat planul de investiţii în utilaje demarat în perioada 2012/2013, fără a iniţia altele noi. Estimăm o cifră de afaceri de aproximativ 7,8 milioane de euro pentru acest an şi de aproximativ 17 milioane de euro pentru 2015. Putem anunţa şi noi clieţi cu care avem deja contracte ferme: Audi ş Porsche”, a declarat directorul fabricii din Alba Iulia, Alexandru Goia.

Managerul e precizat că, în prezent, fabrica are 156 de salariaţi şi până la sfârşitul anului ar mai putea fi angajate aproximativ 20 de persoane. Anul viitor numărul de personal va ajunge la aproximativ 220 de angajati.

Specializările în care fabrica va face angajări sunt operatori CNC, ingineri de proces şi inspectori calitate.

Construcția fabricii VCST Alba Iulia a început în mai 2012 şi a fost inaugurată în iulie anul trecut, fiind rezultatul unei investiții de 30 de milioane de euro. Fabrica se întinde pe o suprafață de 30.000 mp, însă compania mai are un teren disponibil de 18.000 mp, achiziționat de la primărie, pe care speră să extindă investiția în curând.

Din valoarea investiţiei, 25 de milioane de euro reprezintă echipamente, mașini, unelte și echipamente de măsură și control și 5 milioane clădiri și infrastructură.

VCST este o companie multinaţională cu sediul în Sint Truiden (Provincia Limburg),  Belgia, cunoscută pe plan mondial ca lider în proiectarea tehnologică şi execuţia de componente auto. A fost fondată în 1972, ca parte a grupului Volvo. Astăzi, compania ţinteşte o poziţie de top în piaţa de profil, ca furnizor de elemente de propulsie de mare precizie: roţi dinţate, arbori dinţaţi sau componente de frâna pentru clienţi OEM’s  sau furnizori Tier 1. Produsele sunt utilizate în motoare, transmisii şi sisteme de frână ABS, în autoturisme, camioane, vehicule şi utilaje comerciale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax