Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Compania belgiană VCST investeşte 30 milioane de euro la Alba Iulia. Vor fi 200 de locuri de muncă

Publicat

Compania belgiană VCST, producătoare de piese de maşini, investeşte aproximativ 30 de milioane de euro în Alba Iulia. Este vorba despre o investiţie în construcţia de hale şi achiziţionarea de utilaje speciale pentru producţia de piese auto pentru Volvo, Volkswagen, Man, DAF. Firma va asigura până la 200 de locuri de muncă în domeniul tratamentului termic sau aşchiere, pentru cetăţenii din Alba Iulia sau din judeţ.

Primarul Mircea Hava a explicat miercuri în conferinţă de presă că investiţia firmei VCST este cea mai mare din ultimii ani din această zonă şi beneficiul imediat pentru Alba Iulia va fi crearea a până la 200 de locuri de muncă, pe care ar fi preferabil să le ocupe cetăţenii oraşului Alba Iulia sau ai judeţului. „VCST produce roţi dinţate şi piese utilizate în angrenajele masinilor, în cutiile de viteze . A durat destul de mult până când compania a hotărât să se fixeze la Alba Iulia,  este o investiţie numai în utilaje de aproape 26 de milioane de euro, pentru că sunt utilaje speciale, ei vor face  roţi dinţate, tratamentul roţilor dinţate, iar apoi expedierea la beneficiarii dânşilor. Vor să înceapă foarte repede, la această oră s-au semnat actele de vânzare-cumpărare a terenului. Au început deja să se intereseze despre documentaţia pentru autorizare, vor ca la sfârşitul anului să poată să intre în funcţiune. Este vorba despre 200 de angajaţi pe diferite posturi care vor fi în schema de funcţionare a acestei societăţi. Sper să găsim cei 200 de angajaţi din Alba Iulia şi sper ca lucrurile să se întâmple cât mai repede. Ce este cert, sunt aici”, a spus Hava.

VCST va fi amplasată în zona industrială de dezvoltare a oraşului, în proximitatea „Supremia”, o altă investiţie în zonă. VCST va investi 25-26 de milioane de euro numai în utilaje, iar halele se vor întinde pe aproape 8000 mp şi vor costa încă 5-6 milioane de euro. Firma a cumpărat de la Primărie terenul pe care îşi va construi punctul de lucru, contre sumei de 1.100.000 lei, cu TVA inclus.  Potrivit declaraţiilor primarului Mircea Hava, săpăturile vor începe în luna martie, iar construcţia va fi finalizată, pregătită de producţie la sfârşitul anului.

Primarul Mircea Hava şi-a exprimat încrederea în longevitatea acestei firme în Alba Iulia: „Sper să rămână nu numai 2, 3, 4 ani aici, dar după ce faci o investiţie de 30 de milioane de euro şi eşti şi proprietar de teren, greu îmi vine să cred că vor pleca peste 2 ani, de când vor începe producţia”.

Primarul a mai spus că în prezent se negociază cu o firmă elveţiană care doreşte să deschidă un punct de lucru tot în proximitatea Supremia, iar dacă se va stabili aici, aceasta va oferi 400 de locuri de muncă, majoritatea pentru femei. Mircea Hava a păstrat secret domeniul de activitate al acestei firme, însă a sugerat că ar fi vorba despre  ceva ce va place tuturor, cel mai probabil dulciuri.

Cine este VCST?

Compania VCST activează în industria auto de peste 30 de ani şi are companii subsidiare în Belgia, Germania, Mexic, Statele Unite, China. Acţionarul majoritar la VCST este GIMV, cu 53 %, o companie de investiţii independentă listată la bursa Euronext din Bruxelles. Printre beneficiari se găseşte, pe locul întâi, Continental urmat de Caterpillar, ZF, Volkswagen, Ford, Volvo. Producţia de componente auto a VCST se axează în general pe angrenaje, roţi dinţate, mânere, piese pentru frână, pentru maşini mici, în proporţie de 70% şi pentru maşini de tonaj mediu şi mare în proporţie de 30%. Marea parte a producţiei se desfăşoară în Europa (71%), însă au puncte de lucru şi pe continentul american şi în Asia. În 2007, VCST şi-a consolidat operaţiunile din zona Americii de Nord şi centrală prin deschiderea unei fabrici în Leon, Mexic şi şi-a închis locaţiile din Chesterfield, Michigan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

11 Comentarii

11 Comentarii

  1. budulay

    joi, 09.02.2012 at 12:41

    e bine si asa !

  2. BAN MARIA

    luni, 14.05.2012 at 11:35

    Ma bucur ca se face aceasta investitie in judetul nostru si ca se creeaza locuri de munca, mentionez ca si eu sunt in cautarea unui loc de munca si poate nu se stie la recrutari voi fi selectata. o zi buna si doamne ajuta.

  3. andrei

    marți, 26.06.2012 at 12:51

    foarte bine ca se face investitii, m-ar interesa unde se pun cv-uri ?

  4. economist

    joi, 09.08.2012 at 20:30

    unde se depun CV-urile?

  5. ema-economist.

    miercuri, 22.08.2012 at 17:24

    Ma bucur sa aud ca se fac investitii in judetul nostru.Unde se pot depune cv-uri?

  6. Csiszer Lorant

    sâmbătă, 12.01.2013 at 19:46

    unde se pune CV-urile?

  7. maya-economist

    luni, 18.02.2013 at 13:01

    unde se depun Cv-urile?

  8. tanasa ana maria

    miercuri, 27.03.2013 at 10:38

    unde se depun Cv-urile?

  9. eugen

    joi, 02.05.2013 at 20:27

    buna unde se depun cv-urile?

  10. jurj gratiela cornelia

    marți, 15.10.2013 at 23:53

    buna ,cu cine as putea lua legatura,unde se depun cv-urile

  11. Damian Vasile

    vineri, 10.11.2017 at 19:55

    Caut un post de munca ca sudor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax