Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Companiile germane consideră că în domeniul combaterii corupţiei în România se înregistrează un „regres semnificativ”

Publicat

fotolii directori În ciuda creşterii economice record raportate în prima jumătate a anului, oamenii de afaceri germani din România, dar şi reprezentanţii marilor companii nemţeşti prezente pe piaţa locală, sunt mai pesimişti decât cei din alte ţări est-europene cu privire la evoluţia economiei. Companiile germane contestă şi modificările legislative care au loc în domeniul combaterii corupţiei – aici se înregistrează un „regres semnificativ”, potrivit acestora.

România oferă încă oportunități bune de afaceri, dar, pentru continuarea investiţiilor străine și crearea de locuri de muncă, companiile au nevoie de un mediu economic stabil, de stabilitate juridică, de o infrastructură bine dezvoltată și un sistem educaţional funcțional. Aceasta este concluzia unui chestionar de conjunctură, realizat de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, alături de alte 15 state din Europa Centrală şi de Est (ECE).

„În ceea ce privește perspectivele pentru economia românească și așteptările legate de propria afacere, companiile sunt mai puțin optimiste”, se arată în raportul Camerei de Comerţ Româno-Germană.

Condiţiile-cadru politico-economice s-au îmbunătăţit în unele aspecte, altele însă necesită în continuare îmbunătăţiri urgente. „Mai ales în ce priveşte combaterea corupţiei, unde România a înregistrat progrese în ultimii doi ani, se înregistrează un regres semnificativ”, spun oficialii germani din mediul românesc de afaceri.

Companiile germane sunt de asemenea foarte nemulţumite de stabilitatea juridică, fiind deosebit de îngrijorate de măsurile fiscale preconizate pentru acest an, de administraţia publică, dar mai ales de infrastructură. Ca şi în celelalte state din ECE o problemă o constituie şi lipsa personalului calificat.

sursa: realitatea.net

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax