Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comparație: Cât câștigă angajații din Alba, față de cei din restul țării? Harta salariilor nete, pe județe

Publicat

salarii judete Angajații din Alba câștigă lunar, în medie 2002 lei net, aproximativ 85% din media națională, arată datele centralizate de Ziarul Financiar, pe baza informaţiilor de la Insti­tu­tul Naţional de Statistică. Analiza este valabilă pentru luna mai a anului 2017. Față de anul trecut, veniturile angajaților din Alba au crescut cu 11%, dar au rămas în urma creșterilor naționale, care s-au situat în jurul a 15 procente. 

Angajaţii din Bucureşti câştigă cel mai mult în România, aducând acasă lunar, în medie, peste 3.000 de lei net. Această sumă înseamnă aproape 30% peste ni­­ve­lul salariului mediu pe economie (de 2.360 de lei net în luna mai a aces­tui an). Pe locul al doilea se află Cluj – Napoca cu un câștig de 2684 de lei.

La polul opus este situaţia angajaţilor din Te­le­or­man, care au cele mai mici salarii din Ro­mânia, de numai 1.720 de lei net, la ju­mătate faţă de bucureşteni şi cu 27% sub media naţională.

Nivelul salarial pe judeţe ilus­trea­ză două tipologii de zone din Ro­mâ­nia: unele dezvoltate, concentrate în ju­rul a 5-6 oraşe mari plus zonele li­mi­tro­fe şi unele slab dezvoltate, unde există foar­te pu­ţini angajaţi și au în general salarii mici.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax