Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Competiția „Alba Iulia City Race” de anul acesta a fost ANULATĂ. Cum motivează organizatorii și precizări de la Primărie

Publicat

alba iulia city race Cea de-a III-a ediție a competiției „Alba Iulia City Race” nu se va mai desfășura în acest an. După debutul din 2014, când au participat peste 450 de iubitori de mișcare și atleți profesioniști, organizatorii evenimentului au anunțat pe rețeaua de socializare Facebook stoparea proiectului, motivând lipsa de finanțare.

Organizatorul competiției „Alba Iulia City Race”, Asociația „Sport la orice vârstă” din localitatea Voluntari, județul Ilfov, a anunțat pe Facebook, la începutul acestei săptămâni, stoparea concursului care ar fi urmat să se desfășoare în luna martie, la fel ca și cele două ediții precedente. Reprezentanții asociației motivează decizia prin „lipsa de interes, susținere și comunicare din partea Primăriei Alba Iulia și a Consiliului Județean Alba”.

„Momentul acela neplăcut și trist a sosit. L-am intuit și noi anul trecut când lucrurile au scârțâit foarte tare, l-ați intuit și voi dragi prieteni alergători anul acesta, când lansarea înscrierilor pentru Alba Iulia City Race a întârziat foarte mult”, a transmis pe Facebook Lucian Al Marii, președinte fondator „Sport La Orice Vârstă”.

Contactați de către Alba24, reprezentanții Primăriei Alba Iulia au transmis că în acest an a fost alocată suma de 30.000 de lei (la prima ediție, în 2014, au fost alocați 12.000 de lei), pentru desfășurarea concursului. De asemenea, aceștia au transmis că orice suplimentare de buget trebuie justificată prin predictibilitatea din punct de vedere al relevanţei proiectului, ca de exemplu argumente de susţinere a turismului local. Evenimentul sportiv a beneficiat, pe lângă aportul de la bugetul local, şi de acoperirea cheltuielilor financiare prin plata unei taxe de către participanţi.

Comparativ, primăria a alocat, anul trecut, pentru competiţii de ciclism, buget de 15.000 de lei.

Citește și EVENIMENTELE anului 2016, organizate de Primăria Alba Iulia. Buget de peste 600.000 de euro şi două competiţii noi

Pe de altă parte, în acest an Consiliul Județean nu a menţionat, deocamdată, concursul pe lista evenimentelor finanțate.

Citește și EVENIMENTELE anului 2016 finanțate de Consiliul Judeţean Alba. CALENDARUL festivalurilor, târgurilor și expozițiilor

„Imediat după ediția 2015 am trimis o mulțime de mailuri, rapoarte, propuneri pentru 2016, toate rămase fără răspuns, singura certitudine fiind că Consiliul Județean Alba nu mai este interesat de acest subiect. (…) Anul trecut, valoarea premiilor a fost de 38.000 lei, a mai explicat pe pagina de Facebook a concursului, Lucian Al Marii.

Evenimentul a fost programat iniţial pentru desfăşurare în luna martie, ulterior fiind propuneri pentru amânare, la sfârşitul lunii mai.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax