Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Competiția „Business Plan”, la Colegiul Economic din Alba Iulia. Firmele premiate la etapa locală

Publicat

img10010 Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia a găzduit joi, 23 februarie, etapa locală a Competiţiei Business Plan, organizată anual de Ministerul Educației Naționale și Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic – ROCT. În competiția locală desfășurată la Colegiul Economic din Alba Iulia s-au înscris 18 firme. Dintre acestea, FE WHITE LADY SRL, reprezentată de elevele Petronela Stanciu și Roxana Drăgan, a obținut cel mai mare punctaj din partea comisiei de evaluare, ceea ce o propulsează spre următoarea etapă a competiției, respectiv cea județeană.

Competiția Business Plan are ca scop dezvoltarea competenţelor antreprenoriale ale elevilor și constă în prezentarea, de către elevii implicaţi, a unor planuri de afaceri ale firmelor de exerciţiu. Planurile de afaceri elaborate reprezintă rezultatul formării în firma de exerciţiu.

Competiţia se derulează în patru etape: etapa la nivel local, la nivel județean, la nivel regional și la nivel național.

În competiția locală desfășurată la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia s-au înscris 18 firme, dornice să-și demonstreze spiritul antreprenorial cultivat prin metodele de predare activă care simulează gândirea critică, luarea deciziilor și asumarea responsabilităţilor. Fiecare firmă de exerciţiu şi-a prezentat planul de afaceri, urmat de discuţii și întrebări legate de modul de a deveni competitiv pe o piaţă concurenţială. Planurile de afaceri au fost evaluate conform unui set de criterii stabilit prin regulamentul concursului.

În urma acestei etape, firmele premiate au fost:

– FE WHITE LADY SRL, prof. coordonator Popa Victoria, premiul I

– FE BOITE DE CHOCOLAT SRL, prof. coordonator Popa Victoria, premiul II

– FE BUSINESS GIFTS SRL, prof. coordonator Ciocan Carmen, premiul III

– FE AURUL APUSENILOR SRL, prof. coordonator Popa Victoria, mențiune

– FE DA VINCI CAFE SRL , prof. coordonator Beca Felicia, mențiune

– FE XIECO LEASING SRL , prof. coordonator Ciocan Carmen, mențiune

– FE FRESH EVENT SRL , prof. coordonator Furdui Amalia, mențiune

FE WHITE LADY SRL, reprezentată de elevele Stanciu Petronela și Drăgan Roxana, a obținut cel mai mare punctaj din partea comisiei de evaluare, ceea ce o propulsează spre următoarea etapă a competiției, respectiv cea județeană, desfășurată în luna martie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax