Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Competiţii sportive, finanţate de la bugetul local la oraşului Alba Iulia. Bani pentru Cupa ACAS şi concurs naţional de volei pentru persoane hipoacuzice

Publicat

cupa acas 2012 Două competiţii sportive ce vor fi organizate la Alba Iulia vor primi finanţare de la bugetul local la oraşului. Proiectul intră la aprobare în şedinţa din 30 august. Contribuţia financiară este de până la 8.500 de lei, în total.

Una dintre aceste competiţii este Cupa ACAS, desfăşurată anual, în colaborare cu Asociaţia pentru Consiliere şi Asistenţă Specializată (ACAS) din Alba Iulia. Competiţia se adresează copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi. Propunerea este de alocare a sumei de 50 de lei pentru fiecare participant.

Cupa ACAS a fost organizată pentru prima dată în 2004, iar în 2016 este la a XIII-a ediţie. Organizatorii spun că prin această competiţie nu se urmăreşte performanţa sportivă, ci socializarea aestei categorii de persoane, creşterea încrederii de sine şi dezvoltarea abilităţilor de comunicare. Probele se vor desfăşura pe criterii de vârstă şi tip de deficienţă. De exemplu, copiii şi tinerii cu deficienţe psihice şi auditive vor concura la alergare viteză, rezistenţă, aruncarea mingii de oină, a mingii medicinale, săritura în lungime de pe loc. Pentru copii cu vârste ăntre 3 şi 8 ani, este rezervat circuitul „Mici, talente mari”. La ediţiile anterioare au participat aproximativ 100 de copii şi tineri.

Celălalt eveniment sportiv ce va fi finanţat din bugetul local este competiţia naţională de volei destinată persoanelor hipoacuzice, organizată de Clubul Sportiv al Surzilor „Tăcerea” Alba Iulia. Se va desfăşura în perioada 2-3 septembrie, la Baza sportivă „Ţălnar” şi vor participa oameni din toată ţara. Suma propusă pentru finanţare este 1000 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax