Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comunele Jidvei, Cetatea de Baltă și Șona vor fi rearondate la noul serviciu de evidență a persoanelor, în Jidvei

Publicat

Modificarea arondării localităților din județul Alba la Serviciile publice comunitare locale de evidență a persoanelor se va afla luni pe lista proiectelor supuse la votul consilierilor județeni. Astfel, în urma înființării Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor în comuna Jidvei, s-a decis desprinderea comunelor Jidvei, Cetatea de Baltă și Șona de la serviciul din Blaj și arondarea acestora la Jidvei.

Potrivit OG 84/2001, în subordinea consiliilor locale ale comunelor, orașelor și municipiilor din județ se înființează servicii publice comunitare locale de evidență a persoanelor prin reorganizarea compartimentelor existente în subordinea MAI.

„În județul Alba s-au înființat servicii publice comunitare locale de evidență a persoanelor numai în municipii și orașe, respectiv la: Abrud, Aiud, Alba Iulia, Blaj, Cîmpeni, Cugir, Ocna Mureș, Sebeș, Teiuș, Zlatna și Baia de Arieș. Noile servicii publice comunitare locle de evidență a persoanelor au preluat arondarea localităților existente la formațiunile locale de evidență a populației la data reorganiării și anume:

– Abrud: Abrud, Bucium, Ciuruleasa, Mogoș, Roșia Montană

– Aiud: Aiud, Hopârta, Livezile, Lopadea Nouă, Mirăslău, Ponor, Rădești, Rimetea, Rîmeț

– Alba Iulia: Alba Iulia, Berghin, Ciugud, Cricău, Ighiu, Întregalde, Sântimbru, Vințu de Jos

– Baia de Arieș: baia de Arieș, Lupșa, Ocoliș, Poșaga, Sălciua

– Blaj: Blaj, Bucerdea Grânoasă, Cenade, Cergău, Cetatea de Baltă, Crăciunelul de Jos, Jidvei, Roșia de Secaș, Sâncel, Șona și Valea Lungă

– Cîmpeni: Cîmpeni, Albac, Arieșeni, Avram Iancu, Bistra, Gârda de Sus, Horea, Poiana Vadului, Scărișoara, Sohodol, Vadu Moților, Vidra

– Cugir: Cugir, Blandiana, Ceru Băcăinți, Săliștea, Șibot

– Ocna Mureș: Ocna Mureș, Fărău, Lunca Mureșului, Noșlac, Unirea

– Sebeș: Sebeș, Câlnic, Cut, Daian Română, Doștat, Gârbova, Ohaba, Pianu, Săsciori, Șpring, Șugag

– Teiuș: Teiuș, Galda de Jos, Mihalț, Stremț

– Zlatna: Zlatna, Almașu Mare, Meteș

Aceste structuri funcționează până la înființarea în toate localitățile a serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor.

Comuna Jidvei a fost prima comună din județul Alba în care s-a înființat Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor, serviciu care reprezintă un beneficiu pentru locuitorii localităților Jidvei, Șona și Cetatea de Baltă, avizat de MAI în decembrie 2012. Întrucât Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Blaj dispune de un personal insuficient, cele trei comune menționate vor apela la serviciul de evidență a persoanelor din comuna Jidvei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax