Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Concediul de creştere a copilului: Guvernul a majorat stimulentul de inserţie. Cât vor primi părinţii care se întorc mai repede la muncă

Publicat

tata copil paternalGuvernul a majorat cuantumul stimulentului de inserție, la 650 de lei. Este vorba despre dreptul acordat părinților care se întorc la activitatea profesională înainte de finalizarea concediului pentru creșterea copilului.

Măsura urmează a fi aplicată începând cu drepturile lunii aprilie 2017, potrivit Executivului.

Potrivit legislaţiei actuale, un părinte primește pentru perioada concediului de creștere a copilului o indemnizație calculată la 85% din veniturile nete realizate, dar care nu poate scădea sub 85% din salariul minim brut pe țară garantat în plată (sub 1.232 de lei din luna februarie, când salariul minim urcă la 1.450 de lei).

Indemnizația de inserție acordată părintelui care se întoarce la muncă înainte de finalizarea concediului reprezintă 50% din nivelul minim al indemnizației (616 lei, din februarie).

Din aprilie, indemnizaţia creşte la 650 de lei.

Vezi detalii complete despre concendiul pentru creșterea copilului, documente necesare, ce venituri se pot obţine în perioada concediului:

Indemnizaţia pentru creşterea copilului în 2017. Noutăţi, condiţiile de acordare şi actele necesare

surse: gov.ro, profit.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax