Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CONCEDIUL de IARNĂ. Sfaturi şi liste utile pentru vacanţa la schi, de la SnowTrex

Publicat

Vacanţa este rezervată, acum a venit momentul să pregătiți călătoria. Anticipația creşte, dar odată cu ea şi nivelul de stres. Tur-operatorul SnowTrex, specializat în vacante de schi şi snowboard, a pregătit o listă cu sfaturi şi liste utile pentru pregătirea concediului de iarnă.

Verificarea echipamentului

Cei care au propriul echipament de schi trebuie în primul rând să-l verifice cu atenție. Cum arată talpa? Canturile sunt încă curate sau au ruginit? Cum se prezintă materialul plastic? Dacă este totul în principiu ok, serviciile profesionale pot prelua ceruirea şi ascuțirea canturilor. Foarte importante sunt şi legăturile, doar cele reglate orrect se vor declanșa în momentul potrivit. Reglajul la nivelul orrect poate fi făcut de profesionişti câteva secunde de profesionişti. Părinții trebuie să verifice echipamentul copiilor şi din alte puncte de vedere: schiurile sunt încă destul de lungi? Clăparii nu sunt prea mici? Îmbrăcămintea de schi?

Verificarea asigurărilor

Din păcate şi înainte sau pe durata vacanței la schi pot avea loc incidente neplăcute, cum ar fi accidente, îmbolnăvire sau furt. Din acest motiv este foarte important să fiți asigurați pe măsură. Atenție la serviciile incluse şi la suma acoperită, de asemenea să nu plătiți de două ori pentru acelaşi lucru.

Servicii importante

– asigurarea STORNO: acoperă penalizările în cazul unui anulări a pachetului turistic achiziționat, cu puţin timp înainte de începutul vacanței, de exemplu în caz de boală.

– asigurarea de întrerupere: acoperă costurile rezultate din întreruperea vacanței, de exemplu la o plecare timpurie din stațiune

– asigurări de sănătate internaționale: acoperă tratamente pentru probleme de sănătate acute

– asigurări private de accident: plătește la invaliditate de durată după un accident

RCA: preia costurile la pană, accidente, furt sau transportare acasă, în cazul în care automobilul nu mai poate fi condus.

– asigurarea bagajelor

– asigurarea de deteriorare a echipamentului

– asigurări specifice de sport

Bagaje

Nu este întotdeauna ușor să te gândești la toate în ultimele zile dinaintea mult așteptatei vacanţe la schi: îmbrăcăminte caldă, multe accesorii şi bineînţeles echipamentul în sine. Tocmai vacanţă de iarnă presupune mult bagaj, iar pentru familiile cu copii se adaugă şi mai multe pe listă. Tur Operatorul specializat în vacante la schi şi snowboard a alcătuit tocmai o asemenea listă, pe care o puteţi imprima şi folosi pentru a vă asigura că nu aţi uitat nimic.

Cele mai importante puncte:

Documente

– documente de călătorie şi voucher

– card de credit/ debit

– numerar (după caz în valuta locală)

– buletin de identitate/ pașaport

– documentele referitoare la asigurările pentru călătoria în străinătate

Îmbrăcăminte

– jachetă schi/ snowboard

– pantaloni schi/ snowboard

– căciulă

– bentiță

– şosete de schi

– ochelari de zăpadă

– ochelari de soare

– mănuși de schi

– fular

– eventual mască de schi

– geacă/ pulover de iarnă

– bluză de corp din material care respiră

– lenjerie de corp călduroasă

Pe pârtie

– cremă de soare cu factor de protecție mare

– strugurel cu factor de protecție solară

– batiste

– telefon mobil

– set de prim ajutor

– rucsac mic

Pentru urgențe

Nu prinde rău să fiți pregătiți pentru un accident sau probleme de sănătate în vacanţă, în special în vacanţă de iarnă şi pe schiuri. Numărul de urgenţă pentru Salvare trebuie, de exemplu, salvat în telefonul mobil. În toată Europa este valabil bine-cunoscutul 112, în plus fiecare ţară are propriul ei număr.

Esențială pe pârtie este crema de soare. Aceasta trebuie să aibă un factor de protecție de cel puţin 20 (pentru copii 30 sau 50) şi să protejez pielea de uscare. Din mica farmacie de voiaj nu pot lipsi spray nazal, sirop de tuse şi pastile de gât, un termometru şi analgezice, iar medicamente contra greţei, durerilor de stomac, diareii și constipației pot fi o binecuvântare. Pentru copii se adaugă supozitoare pentru febră şi analgezice şi picături pentru urechi. Nu uitați nici pansamente, bandaje, unguente pentru răni şi soluție dezinfectantă.

Verificarea automobilului

Cine călătorește cu mașina proprie trebuie neapărat să-l pregătească de iarnă. Cauciucurile de iarnă pentru străzile înzăpezite nu sunt opționale! Apa de răcire a sistemului de ștergere a parbrizului trebuie să conțină  antigel iar în portbagaj trebuie să fie pregătite lanțurile de zăpadă (înainte de plecare este bine de exersat montajul). Obligatorii sunt şi triunghi de avertizare, două veste de siguranță și trusa de prim ajutor. Pe timp de iarnă sunt foarte utile şi racletă, o măturică, spray-ul de degivrare şi o lanternă puternică. Cablurile de legătură și de remorcare fac parte din inventarul unei mașinii bine pregătite.

Încărcarea corectă a automobilului

Regula generală este: cele mai grele bagaje cât mai jos, de preferat direct în spatele banchetei. Nu trebuie să depășească limita superioară a acesteia. Dacă transportați schiurile în interiorul mașinii, trebuie bineînţeles fixate foarte bine. Preferabil ar fi însă transportul pe suporturi de schiuri sau în cutii-portbagaj. Alegeți cu atenție! Nu oricare cutie se potrivește pentru orice model, şi nici în interiorul ei schiurile nu au voie să se miște liber.

În special dacă călătoriți cu copii trebuie să fiți bine pregătiți pentru trafic de mai lungă durată. Jocuri, cărți de colorat şi cărţi-audio de exemplu nu pot lipsi. Pentru cazul rar în care durează atât de mult încât devine foarte neplăcut, este bine să aveți ca rezervă o canistră de benzină, pături suficiente, băuturi calde şi un mobil cu bateria plină.

Taxele de drum

Unele destinații de iarnă din Alpi și alte regiuni pot fi accesate numai prin intermediul drumurilor cu taxă. Şi pentru a continua călătoria ulterioară pe segmente de autostradă se percepe eventual o taxă. În Austria, Elveţia, Cehia şi Slovacia se cumpără o vignetă, care se lipește pe parbriz. În Franţa, Spania, Italia şi Polonia taxele se plătesc la diverse stații de trecere.

Echipamentul este în mașină, laolaltă cu bagajul bine pregătit? Atunci nu mai stă nimic în calea unei vacante reușite – zăpadă să fie! Drum bun!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax