Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Concurenţă la admiterea în magistratură

Publicat

Cele 60 de posturi de judecător şi 50 de procuror, scoase la Concurs de Consiliul Superior al Magistraturii sunt la mare căutare, duminică fiind susţinute probele de examen de către 1,541 de candidaţi. Iniţial înscrise 1,624 de persoane pentru examenul în magistratură, au rămas în concurs doar cele care au o vechime juridică de cel puţin cinci ani, o condiţie necesară în acest caz. Alte condiţii pentru candidaţi sunt cetăţenia română, domiciliul în România, capacitatea deplina de exerciţiu, absolvirea unei facultăţi de Drept, să nu aibă antecedente penale sau cazier fiscal, sa cunoască limba română şi să fie apt din punct de vedere medical şi psihologic, pentru exercitarea funcţiei.

Astfel, pot fi numiţi în magistratură, prin concurs, avocaţi, notari, asistenţi judiciari, consilieri juridici, personal de probatiune cu studii superioare juridice, ofiţeri de poliţie judiciară cu studii superioare juridice, grefieri cu studii superioare juridice sau foşti judecători şi procurori.

Candidaţii vor susţine o probă tip grilă, de verificare a cunoştinţelor teoretice şi practice pentru drept civil drept procesual civil, drept penal drept procesual penal, organizarea judiciară şi jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului.

În primul rând, în magistratură sunt numiţi, ca judecători sau procurori, auditorii de justiţie, absolvenţi ai Institutului Naţional al Magistraturii, după care se organizează concurs pentru ocuparea posturilor de magistraţi la judecătoriile şi parchetele de pe lângă acestea. Concursul se organizează potrivit aceloraşi dispoziţii legale, anual sau ori de câte ori este necesar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax