Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Concursul de REZIDENŢIAT, organizat pe 23 noiembrie de Ministerul Sănătăţii. LISTA posturilor din ALBA şi din ţară

Publicat

medicConcursul de intrare în rezidenţiat pe post și rezidențiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie va fi organizat pe 23 noiembrie de Ministerul Sănătății. Pentru cele 57 de posturi publicate în judeţul Alba, concursul se desfăşoară în centrul universitar Cluj-Napoca.

Concursul se desfășoară sub forma de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durata de patru ore.

Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obținut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.

Cele 200 de întrebări de concurs sunt de două tipuri, astfel: 25% din total sunt întrebări tip complement simplu, cu un singur răspuns corect posibil din 5, se notează fiecare întrebare cu răspuns corect cu 4 puncte; 75% din total sunt întrebări tip complement multiplu, cu 2 — 4 răspunsuri corecte.

În judeţul Alba, au fost publicate următoarele posturi:

Domeniul Farmacie, specialitatea Farmacie Clinică la Spitalul Orăşenesc Cugir (1 post)

Domeniul Medicină:

– specialitatea ATI: Spitalul Municipal Sebeş (2 posturi), Spitalul Municipal Blaj, Spitalul Orăşenesc Abrud şi Spitalul Orăşenesc Cîmpeni

– specialitatea Boli Infecţioase: Spitalul Orăşenesc Cugir (un post ambulatoriu şi un post spital)

– specialitatea Cardiologie: Spitalul Municipal Sebeş, Spitalul Municipal Blaj (ambulatoriu)

– specialitatea Chirurgie Generală: Spitalul Orăşenesc Cugir (ambulatoriu), Spitalul Orăşenesc Abrud, Spitalul Municipal Blaj, Spitalul Orăşenesc Cîmpeni (ambulatoriu)

– specialitatea Dermatovenerologie: Spitalul Orăşenesc Cîmpeni (ambulatoriu)

– specialitatea Diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice: Spitalul Municipal Sebeş (ambulatoriu), Spitalul Orăşenesc Abrud (ambulatoriu)

– specialitatea Endocrinologie: Spitalul Municipal Sebeş (ambulatoriu), Spitalul Orăşenesc Abrud (ambulatoriu)

– specialitatea Epidemiologie: Spitalul Orăşenesc Cîmpeni

– specialitatea Gastroenterologie: Spitalul Municipal Sebeş (ambulatoriu), Spitalul Orăşenesc Abrud (ambulatoriu)

– specialitatea Medicină de laborator: Spitalul Orăşenesc Cugir, Spitalul Orăşenesc Cîmpeni

– specialitatea Medicină de Urgenţă: Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia (4 posturi)

– specialitatea Medicină internă: Spitalul Municipal Sebeş, Spitalul Municipal Blaj, Spitalul Orăşenesc Cîmpeni

– specialitatea Neonatologie: Spitalul Orăşenesc Cugir, Spitalul Orăşenesc Cîmpeni, Spitalul Orăşenesc Abrud

– specialitatea Neurologie: Spitalul Orăşenesc Cugir (ambulatoriu), Spitalul Municipal Sebeş, Spitalul Orăşenesc Cîmpeni, Spitalul Orăşenesc Abrud

– specialitatea Obstetrică-Ginecologie: Spitalul Orăşenesc Cugir (un post ambulatoriu, un post spital), Spitalul Municipal Blaj

– specialitatea Oftalmologie: Spitalul Orăşenesc Abrud (ambulatoriu), Spitalul Orăşenesc Cîmpeni (ambulatoriu)

– specialitatea Ortopedie şi traumatologie: Spitalul Orăşenesc Cîmpeni (ambulatoriu)

– specialitatea ORL: Spitalul Orăşenesc Cîmpeni (ambulatoriu)

– specialitatea Pediatrie: Spitalul Orăşenesc Cugir (ambulatoriu), Spitalul Orăşenesc Abrud, Spitalul Municipal Blaj

– specialitatea Pneumologie: Spitalul Orăşenesc Cugir

– specialitatea Psihiatrie: Spitalul Municipal Sebeş, Spitalul Orăşenesc Abrud (ambulatoriu)

– specialitatea Radiologie – Imagistică medicală: Spitalul Orăşenesc Cugir, Spitalul Municipal Blaj, Spitalul Orăşenesc Cîmpeni

– specialitatea Reabilitare medicală: Spitalul Orăşenesc Cugir, Spitalul Municipal Sebeş, Spitalul Orăşenesc Abrud (ambulatoriu).

Vezi Lista locurilor scoase la concurs AICI.

Vezi lista posturilor scoase la concurs AICI.

Departajarea candidaților care au obținut punctajul maxim posibil se face prin susținerea unei probe suplimentare de departajare. Această probă constă în 100 de întrebări din tematica și bibliografia aprobate, de tip complement multiplu, alcătuite cu 24 de ore înainte de susținerea probei, într-un sediu securizat. Această probă are loc în ziua de sâmbătă, 29 noiembrie, în centrul universitar în care s-a desfășurat concursul.

Concursul se desfășoară în centrele universitare: București pentru posturile publicate în județele Argeș, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Prahova, Teleorman, Tulcea și în Capitală și pentru locurile publicate în centrele universitare București și Constanța; Cluj-Napoca pentru posturile publicate în județele Alba, Bihor, Cluj, Maramureș, Sălaj, Satu Mare și pentru locurile publicate în centrele universitare Cluj-Napoca și Oradea; Craiova pentru posturile publicate în județele Brașov, Dolj, Gorj, Mehedinți și Vâlcea.

Concursul va fi susținut și în: Iași pentru posturile publicate în județele Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Vrancea și pentru locurile publicate în centrele universitare Iași și Galați; Târgu Mureș pentru posturile publicate în județele Bistrița-Năsăud, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu și pentru locurile publicate în centrele universitare Târgu Mureș și Sibiu; Timișoara pentru posturile publicate în județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timișoara și pentru locurile publicate în centrele universitare Timișoara și Arad.

Candidații de la ministerele cu rețea sanitară proprie și cei pentru Ministerul Educației Naționale vor susține concursul numai în centrul universitar București.

Centrele universitare care organizează concursul desemnează comisii locale de concurs, aprobate prin act administrativ al rectorului universității.

În cazul în care într-un centru universitar se vor constata încălcări flagrante ale metodologiei de concurs sau vicierea rezultatelor de concurs, Ministerul Sănătății își rezervă dreptul de a anula rezultatele concursului din centrul universitar respectiv, situație în care concursul va fi reluat în același centru, pe cheltuiala universității de medicină și farmacie respective.

Taxa de participare la concurs este 360 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax