Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CONCURSUL pentru directori de şcoli în judeţul Alba: 148 de candidaţi au susţinut proba scrisă. REZULTATE după testul-grilă

Publicat

sediul ISJ Alba

isj inspectorat scolar alba 1După susţinerea probei scrise, miercuri, 12 octombrie, în cadrul concursului pentru ocuparea celor 188 de funcţii de directori – generali şi adjuncţi – de la şcoli din judeţul Alba, IŞJ a publicat rezultate ale candidaţilor. 81 de candidaţi au fost admişi, 9 au fost respinşi, iar restul lucrărilor până la 148 sunt în evaluare.

Vezi aici lista cu Rezultate proba scrisa director si directori adjuncti 2016, .

Potrivit inspectorului şcolar general adjunct Dan Cherecheş, de la IŞJ Alba, din cei 150 de candidaţi admişi după evaluarea dosarelor de înscriere, 149 s-au prezentat, miercuri, 12 octombrie, la centrul de examen de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”, pentru susţinerea probei scrise, iar doar 148 au participat şi la evaluarea probei. Au avut două ore la dispoziţie (de la 10.00 la 12.00) pentru a răspunde celor 60 de întrebări din testul grilă.

Aproximativ 89% dintre candidaţi au obţinut punctaje de promovare a probei scrise.

AICI, lista candidaţilor înscrişi şi posturile pentru care candidează. Sunt 168 de dosare, fiind cazuri în care acelaşi candidat s-a înscris şi pentru post de director şi pentru cel de director adjunct. 50 dintre cei 150 înscrişi vizează posturi de director adjunct la şcoli.

Proba a vizat evaluarea aptitudinilor cognitive şi a competențelor manageriale ale candidaților și a constat în rezolvarea în maximum 120 de minute testului-grilă cu itemi elaborați de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

Pentru fiecare probă de concurs punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a probei este de 35 de puncte. Sunt declarați „admiși” candidații care au realizat un punctaj de cel puțin 35 de puncte pentru fiecare probă și din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel puțin 105 puncte.

În perioada 17 octombrie – 17 noiembrie, vor susţine alte două probe: analiza CV-ului (realizată în plenul comisiei de concurs, în prezența candidatului, prin acordarea de puncte potrivit criteriilor și punctajelor prevăzute de metodologie şi pe baza documentelor din dosarul de înscriere care dovedesc cele afirmate în CV), respectiv un interviu în fața comisiei de concurs, în care se apreciază scrisoarea de intenție, calitatea și susținerea de către candidația ofertei manageriale și a unui plan operațional pentru un an, cu o durată de maximum 30 de minute, conform criteriilor și punctajelor din metodologie.

Toate probele sunt obligatorii și sunt monitorizate de observatorii desemnați de Ministerul Educației.

Este declarat „promovat” la concurs, candidatul „admis” care a obținut cel mai mare punctaj total. În cazul egalității de punctaj, este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba scrisă. Dacă și în această situație egalitatea se păstrează, pentru unitățile de învățământ cu filiera tehnologică, este declarat „promovat” candidatul care este de specialitate: inginer, economist, medic etc., după caz, iar la filiera vocațională, cel care are specialitatea corespunzătoare profilului predominant al unității de învățământ, iar pentru celelalte unități de învățământ este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de interviu. Dacă și în această situație egalitatea persistă, este declarat „promovat” candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de evaluare a CV-ului.

Afişarea rezultatelor concursului este programată în data de 18 noiembrie, fiind urmată de o perioadă alocată depunerii contestaţiilor: 21-23 noiembrie.

Soluţionarea contestaţiior şi afişarea rezultatelor finale sunt prevăzute pentru intervalul 24 noiembrie – 9 decembrie 2016.

Ultima etapă a concursului – validarea în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar a rezultatelor finale și transmiterea acestora la minister – este programată în data de 16 decembrie  2016.

Vezi şi Concursul pentru directorii de şcoli. Toate informaţiile pentru candidaţi. Detalii de la Ministerul Educaţiei şi IŞJ Alba

Reamintim că 170 de candidaţi s-au înscris iniţial la la concursul organizat de Ministerul Educaţiei pentru cele 188 de funcţii de directori – generali şi adjuncţi – de la şcoli din judeţul Alba. Potrivit inspectorului şcolar general IŞJ Alba, Marcela Dărămuş, în judeţul Alba sunt scoase la concurs 134 de funcţii de directori şi 54 pentru directori adjuncţi. După verificarea dosarelor de înscriere, au rămas în concurs 150 de candidaţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax