Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Condamnat „cu suspendare” pentru ucidere din culpă: Cine este Ioan Meteș, polițistul local care a agresat un jurnalist din Alba Iulia

Publicat

politie

Beat la volan în timpul serviciului, a produs un accident în anul 2000, în care a murit un polițist, în 2001 a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă și în 2006 a fost angajat la Poliția Locală cu cazierul curat. Aceasta este, pe scurt, povestea polițistului local Meteș Ioan, care a agresat un jurnalist din Alba Iulia, vineri 14 martie. Incidentul s-a petrecut în fața Catedralei Reîntregirii, pe domeniul public din oraș, unde tânărul ziarist se afla pentru a fotografia un accident produs de un șofer beat și fără permis. Polițistul local Ioan Meteș care l-a agresat pe jurnalist încercând să nu îl lase să fotografieze, susținea că se află în timpul serviciului deși era îmbrăcat în civil și părea că se află sub influența băuturilor alcoolice.

Dintr-o informare transmisă presei de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean Alba, chestorul principal Ioan Nicolae Căbulea, reiese că Ioan Meteș a fost angajat al IPJ Alba până în momentul în care, „pentru abateri grave”, a fost trecut în rezervă.

Pedeapsă pentru ucidere din culpă: 5 ani de închisoare cu suspendare

„Abaterile grave” se referă la faptul că din culpa agentului care se afla beat la volan în timpul serviciului, a fost produs un accident în care a murit un polițist, iar un alt coleg a suferit leziuni. Pedeapsa pe care a primit-o Meteș pentru „uciderea din culpă” a fost 5 ani de închisoare cu suspendare, asta în condițiile în care în la ora actuală există persoane din Alba Iulia care se află după gratii pentru că au furat fier vechi.

Iată ce a transmis șeful IPJ Alba, Ioan Nicolae Căbulea:

În privința fostului polițist Meteș Ioan, vă informăm că la propunerea Consiliului de Judecată al IPJ Alba, pentru abateri grave, conform Legii nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare, acesta a fost trecut în rezervă la data de 1.09.2000, prin dispoziție a șefului Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

La data de 27.02.2000, fiind în misiune împreună cu alți doi ofițeri, plutonierul Meteș Ioan, conducând un autoturism pe un drum public din municipiul Târgu Mureș, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, nu a respectat regulile de circulație privind trecerea la nivel cu calea ferată, a rupt bariera metalică intrând în coliziune cu un tren de marfă care efectua manevre. În urma accidentului, un ofițer de poliție și-a pierdut viața iar plutonierul Meteș Ioan și celălalt polițist au suferit leziuni care nu au necesitat îngrijiri medicale. Prin sentința nr. 86 din 24.05.2001, Tribunalul Militar Cluj l-a condamnat la 3 ani de închisoare, cu suspendarea consiționată a executării pedepsei, pe o durată de încercare de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Ioan Meteș, angajat la Poliția Locală cu cazierul curat

După șase ani de la producerea accidentului în care a murit un polițist, adică în anul 2006, Ioan Meteș a fost angajat la Poliția Locală Alba Iulia, cu cazierul curat.

„Ioan Meteș a fost angajat în cadrul Poliției Locale Alba în urmă cu opt ani, când instituția era condusă de Radu Adrian. Din toate punctele de vedere s-a făcut angajarea conform normativelor în vigoare la vremea respectivă, adică cu cazierul curat. Ioan Meteș a primit la acel moment și aviz de angajare din partea IPJ Alba”, a declarat Mihai Coșer, purtător de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.

Reamintim că, în seara de 14 martie, Meteș Ioan l-a agresat pe Bogdan Presecan, reporter la ziarul Unirea din Alba Iulia, în timp ce acesta încerca să facă fotografii în urma unui accident auto produs în zona Catedralei Reîntregirii din oraș. Accidentul a fost produs de un şofer fără permis aflat sub influența băuturilor alcoolice, iar agresorul a fost deranjat de faptul că ziaristul a fotografiat isprăvile tânărului. Agentul susținea că este în timpul serviciului deși era îmbrăcat în haine civile și părea că se află sub influența băuturilor alcoolice. Cu toate că jurnalistul a insistat ca bărbatul să fie legitimat și testat cu aparatul etilotest, poliţiştii sosiţi la faţa locului au refuzat, sugerând o împăcare pe cale amiabilă.

Citește și: Incidentul în care a fost implicat un jurnalist din Alba Iulia a ajuns în atenţia Parchetului. Cercetări pentru purtare abuzivă în cazul poliţistului local

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax