Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Condamnaţi la închisoare pentru ŞANTAJ şi lipsire de libertate. L-au ameninţat pe un bărbat din Noşlac să le doneze un Mercedes

Publicat

condamnati santaj mercedes noslac Trei tineri din Mureş şi Cluj s-au ales cu condamnări la închisoare în judeţul Alba. Au fost judecaţi după ce l-au şantajat pe un bărbat din comuna Noşlac să le doneze un autoturism Mercedes, sub pretextul unei datorii. Faptele s-au petrecut în iulie 2016, iar în 14 decembrie, cei trei au fost condamnaţi de Judecătoria Aiud.

În 5 iulie, poliţiştii din Noşlac au fost sesizaţi de către un bărbat de 42 de ani, din comună, cu privire la faptul că la locuinţa se aflau trei persoane, care, sub pretextul unei anumite datorii, l-ar şantaja să le dea un autoturism şi intenţionau să îl conducă, împotriva voinţei sale, la un notar pentru a ceda autoturismul respectiv.

Cei trei s-au deplasat în comuna Noşlac, unde ar fi exercitat asupra victimei acte de presiune şi, sub ameninţarea cu acte de violenţă, l–au determinat să-i însoţească cu scopul de a merge la un notar pentru a le ceda autoturismul, transmitea IPJ Alba, la acea dată.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Tineri din Turda şi Mureş, ARESTAŢI, pentru ŞANTAJ, în ALBA. Au vrut să-l oblige pe un bărbat să le doneze un autoturism

Romulus Barabaş (34 de ani), Gheorghe Florin Sonică (27 de ani), ambii din judeţul Mureş, respectiv Valer Silvestru Aştilean (28 de ani), din Turda au fost arestaţi preventiv şi ulterior a fost aplicată măsura arestului la domiciliu.

Potrivit deciziei Judecătoriei Aiud, Romulus Barabaş a fost condamnat la un an de închisoare pentru lipsire de libertate în mod illegal şi 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj. Instanţa a contopit condamnările, rezultând o pedeapsa de 2 ani şi 4 luni în regim de detenţie.

Ceilalţi doi inculpaţi au primit condamnări mai grele, fiind recidivişti. Gheorghe Florin Sonică a primit 1 an şi 6 luni pentru lipsire de libertate, respectiv 3 ani pentru şantaj. Instanţa a constatat că acesta era în termenul de încercare de 5 ani al unei condamnări la 3 ani de închisoare, din 2012. Inculpatul a primit, în final, pedeapsa de 6 ani şi 6 luni de închisoare în regim de detenţie.

Vasile Silvestru Aştilean a fost condamnat şi el la pedeapsa rezultantă de 5 ani şi 4 luni (1 an pentru lipsire de libertate şi 2 ani pentru şantaj). Şi acesta a săvârşit faptele în termenul de încercare de 5 ani al unei pedepse din decembrie 2012, când a fost condamnat tot la 3 ani, în acelaşi dosar cu inculpatul Sonică.

Decizia Judecătoriei Aiud poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax