Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Condiţii noi de creditare, anunţate de o bancă din România. Reduce până la 15 la sută avansul la împrumuturi ipotecare în lei

Publicat

bani BRD a redus avansul de la 35 la sută la 15 la sută la creditele ipotecare în lei de sub 250.000 euro, cu condiţia ca viitorii debitori să aducă o garanţie suplimentară pe lângă imobilul care face obiectul creditului, conform informaţiilor afişate pe site-ul băncii.

„Credem că oferta din prezent este suficient de diversificată pentru a le permite tuturor potenţialilor clienţi să-şi achiziţioneze o locuinţă fără ca această decizie să-i împovăreze pe 30 de ani, astfel : avansul minim poate fi de 15 % dacă se aduc în garanţie mai multe imobile, 25% pentru clienţii cu grad de îndatorare< 50% şi care achiziţionează o locuinţă cu destinaţie locativă sau 35% pentru cei care nu se încadrează în primele două categorii”, potrivit informaţiilor transmise de BRD.

Concret noile condiții oferite de BRD sunt:

1. Grad îndatorare mai mic sau egal cu 50% şi garanţie cu destinaţie locativă – grad de acoperire cu garanţii 133% şi avans minim :
– 15% cu garanţii suplimentare
– 25% cu o singură garanţie

Grad îndatorare mai mare de 50% indiferent de tipul garanţiei sau grad îndatorare mai mic sau egal cu 50% şi garanţie cu destinaţie non- locativă -grad de acoperire cu garanţii 154% şi avans minim:

– 15% cu garanţii suplimentare;
– 35% cu o singură garanţieCondiţiile de avans pentru creditele Habitat a caror valoare depăşeşte suma de 250.000 de euro (echivalent lei) rămân nemodificate, scrie zf.ro.

Înainte de această modificare, clienţii care luau credite de sub 250.000 euro în lei plăteau un avans de 35% fără a fi obligaţi să aducă o garanţie suplimentară.

Pentru cei cu credite peste 250.000 euro în lei, avansul impus clienţilor după adoptarea legii dării în plată este de 15%. Înaintea de apariţia legii dării în plată, clienţii BRD plăteau un avans de 15% la creditele în lei şi 25% la creditele în euro.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax