Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Conducerea Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă MAI din judeţul Alba, preluată de comisarul Cosmin Ciulea. Fostul șef transferat și apoi pensionat

Publicat

pol

ipj alba politie Comisarul Cosmin Marius Ciulea este noul șef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă MAI  din cadrul IPJ Alba, potrivit informațiilor furnizate pentru Alba24.ro de oficiali ai DGIPI. Comisarul Ciulea a făcut parte din structura serviciului și îl înlocuiește pe comisarul şef de poliţie Ioan Stoia, schimbat din funcție în octombrie 2015.  După plecarea de la SIPI Alba, Stoia a lucrat o perioadă la Compartimentul de Analiză și prevenire a criminalității din cadrul IPJ Alba, iar ulterior s-a pensionat.

Reprezentanţii Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă au confirmat pentru Alba24 următoarele: „Comisar de poliție Ciulea Cosmin Marius asigură continuitatea actului managerial și gestionarea activității specifice la nivelul Serviciului de Informații și Protecție Internă Alba în baza reglementărilor legale în vigoare privind activitatea de management resurse umane la nivelul MAI, funcția de conducere fiind până la acest moment vacantă”.

Potrivit DIPI, „comisarul şef de poliţie Ioan Stoia nu-şi mai desfăşoară activitatea în cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă – Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Alba începând din data de 6.10.2015, fiind eliberat din funcţia de şef serviciu. În prezent, acesta îndeplineşte sarcinile şi atribuţiile stabilite în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba”, după cum au informat reprezentanţii Direcţiei, la sfârşitul anului trecut. Ulterior surse din politia Alba au precizat că Ioan Stoia, 52 ani, s-a pensionat.

De asemenea, potrivit sursei citate, au fost dispuse măsurile necesare pentru a se asigura continuitatea managementului la nivelul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Alba. Reprezentaţii DIPI nu au precizat atunci însă şi cine l-a înlocuit în funcţie pe Stoia.

Stoia a fost transferat în cadrul Compartimentul de analiză şi prevenire a criminalităţii din cadrul IPJ Alba iar în urmă cu câteva luni s-a pensionat.

Reamintim că numele fostului șef SIPI Alba, Ioan Stoia, figurează pe lista martorilor audiaţi la Înalta Curte în dosarul „Berbeceanu-Mureşan”.

Citeşte şi DOSARUL fostului procuror șef al DIICOT Alba: Înalta Curte a admis pentru audieri aproape 100 de martori. LISTA

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât în 21 ianuarie conexarea celor două dosare în care este implicat fostul şef al BCCO Alba Iulia, comisarul-şef Traian Berbeceanu.

Dacă într-unul dintre cazuri, acesta este parte civilă, iar fostul şef DIICOT Alba, Ioan Mureşan şi fostul procuror Nicolaie Cean, respectiv poliţistul Alin Muntean sunt inculpaţi, în al doilea dosar, este inculpat alături de alte persoane din Hunedoara.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax