Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi: Poliţele RCA s-au scumpit cu peste 50%. Nu a fost respectat protocolul semnat în decembrie

Publicat

TIRuri După protestele transportatorilor din Capitală, de la sfârşitul anului trecut, la care au participat şi reprezentanţi din judeţul Alba şi semnarea unui protocol cu ASF şi asigurători prin care poliţele RCA să nu se scumpească cu mai mult de 50%, Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi (COTAR) reclamă, la început de 2016, că înţelegerea nu a fost respectată şi că unele asigurări auto obligatorii au crescut peste plafonul stabilit.

Confederaţia transmite, într-un comunicat, că „în cazul în care se va dovedi că întâlnirea din 22 decembrie 2015 a fost doar o încercare de inducere în eroare a transportatorilor, pentru a se obţine încetarea protestelor, pe lângă acţiunile noastre viitoare, vom deschide o acţiune în instanţă împotriva ASF, care încalcă mai multe legi internaţionale. La întâlnire au participat reprezentanţi de la Ministerul Finanţelor, Consiliului Concurenţei şi preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu. Conform protocolului pe care reprezentanţii autorităţilor şi l-au asumat, până la sfârşitul anului trecut trebuia să se facă modificările pentru normele RCA, în sensul celor discutate, lucru care nu s-a întâmplat, iar firmele de asigurare au crescut deja valoarea poliţelor RCA mai mult decât s-a negociat. Protocolul de înţelegere prevedea şi excluderea Cărţii Verzi de la calculul daunalităţii, pentru transportul local de persoane”.

Vezi şi Asiguratorii, în replică la protestul transportatorilor: S-au înmulţit daunele şi majorarea RCA nu poate fi generalizată. Ce spune Guvernul

În protocolul semnat în 22 decembrie de reprezentanţii organizaţiilor patronale ale transportatorilor, printre care COTAR şi UNTTR, ai ASF şi asigurători, măsurile stabilite au fost limitarea creşterilor tarifelor RCA în medie de până la 50% comparativ cu tarifele anterioare majorărilor, operate până la 30 iunie 2015.

De asemenea, s-a mai stabilit operarea unor amendamente în Norma privind RCA pentru asigurarea proporţionalităţii între creşterea tarifelor din noile notificări faţă de evoluţia daunalităţii medii înregistrare de asigurători şi posibilitatea achiziţionării unei poliţe pe perioadă mai mică (o lună).

Altă măsură a fost eliminarea componentei de Carte Verde în cadrul fundamentării de tarife pentru poliţele RCA în cazul operatorilor de transport local şi poliţe pe vehicul şi pe şofer.

COTAR aminteşte şi de un proiect de lege prezentat luni într-o întâlnire la Ministerul Transporturilor, prin care „se abrogă auditul pe drumurile judeţene, motivându-se prin faptul că «guvernul nu are bani»”, se arată în comunicat.

„Nu este corect pentru cetăţenii acestei ţări, pentru transportatorii care bat zi de zi aceste drumuri, să fie scoase de la audit şi control drumurile judeţene, aceste drumuri care trebuie să fie auditate şi inspectate, ca să întrunească toate criteriile europene. Noi sperăm ca în urma auditării şi inspectării acestor drumuri, atât naţionale, cât şi judeţene, să vedem că apar parcări pentru timpul de odihnă al şoferilor, că vor fi semnalizate conform normelor europene, în niciun caz că se vor trezi unii numiţi ca până acum în funcţii de conducere, iar acum trebuie să răspundă la apel, în defavoarea românilor”, susţine preşedintele COTAR, Vasile Ştefănescu.

sursă: zf.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gicu

    marți, 12.01.2016 at 13:55

    mafia transportatorilor!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax