Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

(FOTO)Conflict între găşti sau împuşcături pentru un loc de parcare?: Focuri de armă, în zona Tribunalului Alba. Suspectul a fost reţinut

Publicat

În centrul vechi al municipiului Alba Iulia au răsunat în această dimineaţă focuri de armă. Este vorba se pare, despre un conflict între găşti care s-a produs în faţa Tribunalului Alba.

Focurile au fost trase dintr-o maşină marca Renault înspre un autoturism BMW înmatriculat în Bucureşti. Atât autorul faptei, cât şi cei asupra cărora s-a tras au fugit de la locul incidentului.

Conducătorul autoturismului Renault a fost identificat în trafic, de poliţişti şi dus la sediul IPJ Alba, pentru cercetări. Acesta este în vârstă de 23 de ani, din Alba Iulia. Incidentul s-a produs în zona Tribunalului Alba, la ora 11.05.

În prezent sunt audiaţi şi martorii evenimentului. Din primele informaţii, unii dintre aceştia confirmă focurile de armă, însă o parte susţin că nu au auzit nimic. Pistolul nu a fost găsit. Incidentul a fost anunţat prin telefon, la Poliţie, de către un angajat al Poliţiei Locale Alba Iulia.

UPDATE: Unul dintre martorii de la faţa locului susţine că incidentul s-a petrecut pe str. Regina Maria, în faţa unui cabinet de avocatură. „Am văzut un bărbat, şoferul autoturismului marca Renault, care a coborât cu un pistol în mână şi l-a îndreptat înspre partea cealaltă a drumului către doi tineri care se aflau în dreptul unei maşini marca BMW, albă, cu numere de Bucureşti. Unul dintre bărbaţii din BMW era de statură medie, mai corpolent şi ras, pe partea dreaptă şi stângă a capului. După puţin timp, agresorul s-a întors l-a maşina marca Renault şi a plecat pe strada Regina Maria. Ceilalţi doi s-au urcat în BMW şi şi-au continuat drumul prin faţa Hotelului <Transilvania>”, a declarat o tânără angajată la cabinetul de avocatură a lui Emil Popescu.

Incidentul s-a produs pe strada Regina Maria din Alba Iulia, în apropierea cabinetului de avocatură a avocatului Emil Popescu. La faţa locului se află poliţiştii criminalişti şi procurorii care anchetează zona.

UPDATE, Ora 13.15: Pistolul cu care au fost trase focurile de armă a fost găsit la locuinţa agresorului din Alba Iulia. Oamenii legii au reuşit să identifice, în trafic, şi victimele, precum şi BMW-ul cu care acestea (trei persoane) s-au deplasat. Din primele informaţii, persoanele aflate în BMW sunt din Sibiu. Aceştia se află la sediul IPJ Alba, pentru declaraţii.

Surse neoficiale susţin că agresorul se numeşte Bogdan Vasile Potopea. Acesta ar fi tras trei focuri de armă folosind pistol „airsoft”, pentru care nu avea nevoie de permis pentru deţinere. Tânărul de 23 de ani este fiul patronului firmei „Mario&Dani” din Alba Iulia, Marius Potopea. Agresorul este student la Drept, anul II, în cadrul Universităţii „1 Decembrie” din Alba Iulia.

Potrivit IPJ Alba, tinerii au declarat că nu se cunosc şi că motivul pentru care s-a recurs la focuri de arme este un conflict izbucnit între aceştia, din cauza unui loc de parcare. Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili încadrarea faptei.

UPDATE, Ora 14.45: Reprezentanţii IPJ Alba au făcut public următorul comunicat:

„Azi, 13.10.2011, în jurul orelor 1100, prin apelul de urgenţă 112, Poliţia municipiului Alba Iulia a fost sesizată despre faptul că pe strada Regina Maria din municipiul Alba Iulia, în apropierea Clubului Tineretului, dintr-un autovehicul, un tânăr a tras cu un pistol înspre un alt autoturism aflat în trafic.

În urma activităţilor specifice efectuate, a fost identificat şi condus, la sediul Poliţiei municipiului Alba Iulia, principalul suspect în persoana numitului P.V.B., de 23 de ani, din municipiul Alba Iulia.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că, în urma unor neînţelegeri avute în trafic cu conducătorul celuilalt autoturism, tânărul a oprit autoturismul său pe strada Regina Maria, din municipiul Alba Iulia, a coborât din acesta şi a folosit un pistol tip Air Soft şi a tras de 3 – 4 ori înspre două persoane care între timp au coborât din cele de-al doilea autoturism.

Imediat după aceasta, atât P.V.B. cât şi cele două persoane din celălalt autoturism au părăsit locul evenimentului.

În urma evenimentului nu au rezultat victime omeneşti sau pagube materiale.

Suspectul P.V.B. nu este cunoscut ca făcând parte din vreo grupare infracţională, iar pistolul de tip Air Soft, care a fost găsit ulterior de către poliţişti la locuinţa tânărului nu face parte din categoria armelor supuse autorizării.

În urma măsurilor întreprinse de poliţişti au fost identificat în trafic şi celălalt autoturism, iar ocupanţii acestuia au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia pentru continuarea cercetărilor.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor producerii acestui eveniment, urmând ca în funcţie de rezultatul acestora să se facă încadrarea juridică a faptei şi dispune măsurile legale.”

UPDATE, Ora 16.50: IPJ Alba a precizat următoarele:

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au continuat cercetările cu privire la evenimentul produs azi, 13.10.2011, ora 11,00 pe strada Regina Maria din municipiul Alba Iulia, când P.V.B., de 23 de ani, din municipiul Alba Iulia, în urma unor neînţelegeri în trafic cu conducătorul  unui alt autoturism,  a folosit un pistol de tip Air Soft cu care a tras un număr de 3 bile din plastic înspre persoanele care erau coborâte din celălalt autoturism.

În urma cercetărilor efectuate şi a probatoriului administrat, faţă de P.V.B. a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 321 alin. 1 şi 2 din Codul Penal, urmând ca în cursul zilei de mâine, 14.10.2011, acesta să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă.

În cauză cercetările au fost extinse şi faţă de C.S.B., de 23 de ani, din municipiul Sibiu, unul dintre ocupanţii celui de-al doilea autoturism, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 217 alin. 1 Cod Penal, întrucât s-a stabilit că acesta a lovit cu piciorul aripa din dreapta spate a autoturismului condus de P.V.B.

Cercetările sunt continuate.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. atti

    joi, 13.10.2011 at 12:14

    VAI DE NOI IN CE TARA TRAIM.DUPA CE SUNTEM CERSATOTI GUVERNULU BASESCU, NU AVEM NICI SIGURANTA PE STRADA.IMAGINATI-VA IN TRAFIC UNDE NU SUNT MASINI MULTE, MARTORI POTI FI OMORAT ORICAND.NU AVEM TARA, AVEM REGIUNI DE CLANURI.

  2. marturie

    joi, 13.10.2011 at 18:03

    din regulamentul airsoft.ro va citez: Replicile pentru airsoft sunt considerate de catre legislatia din Romania arme-jucarii, prin urmare nu aveti nevoie de permis port arma pentru achizitionarea unui astfel de produs. Alimentarea replicilor cu alta munitie decat cea recomandata de catre producatori si personalul nostru poate duce la deteriorarea produsului. Se recomanda transportarea replicii in husa/geanta speciala sau cutie de transport. Altfel clientul risca inducerea in eroare a fortelor de ordine. fiu’ lu’ Potopea nu e chiar un sfant… prin 2004 si-a inscenat furtul unor bunuri si bani din firma lu’ tata… Acuma legea poate este fi partea Politiei Romane prin crearea unui precedent – scoaterea din legalitate si urmarirea celor care au arme de jucarie. Mie nu mi se pare normal ca orice scelerat sa aiba posibilitatea sa cumpere chiar si o replica. In mod normal trebe cautat putin la „mansarda” chiar daca vrea o jucarie care de fapt e o replica a unei arme care poate induce in eroare fortele de ordine. si acuma cireasa de pe tort… vreau sa vad de maine razii peste tot in tara in cautarea posesorilor de astfel de replici. Nu de alta dar s-ar putea sa fim uimiti de numarul de posesori care ar putea fi tentati sa le foloseasca la un jaf armat, amenintare, chiar vatamare corporala daca nu se iau masuri in aceasta privinta. Domnilor politisti legea este dura dar e lege. As vrea sa vad ca se iau masuri. Nu trebuie decat ca acest caz sa fie considerat „precedent” si astel sa fie descurajati sceleratii care poseda astfel de „jucarii”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax