Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Congresul Spiritualităţii Româneşti – dezbateri despre globalizare şi criză economică

Publicat

În perioada 28 noiembrie – 2 decembrie, la Alba Iulia se va desfăşura Congresul Spiritualităţii Româneşti, manifestare care a ajuns la cea de-a XlV-a Ediţie.

La acest eveniment şi-au anunţat prezenţa delegaţi din peste treizeci de ţări şi zone de românitate, manifestarea reunind mari personalităţi din comunităţile româneşti şi din ţară, care vor încerca să găsească soluţii concrete la problemele cu care se confruntă comunităţile româneşti, în condiţiile globalizării şi ale crizei economice mondiale.

Ediţia a XlV-a îşi va derula lucrările în Plen şi în trei Secţiuni: 1. Marea Unire desăvârşită la Alba Iulia, expresie a dăinuirii noastre. Provocări şi consolidări actuale; 2. Spiritualitatea românească în universalitate – Dimitrie Cantemir – personalitate de talie universală, omagiată cu prilejul împlinirii a trei sute de ani de la urcarea sa pe tronul Moldovei; Nicolae Iorga – comemorat la şapte decenii de la asasinarea marelui savant; Brâncuşi – la centenarul ‘Păsării Măiastre ‘, creaţie de referinţă a genialului artist român şi a sculpturii moderne; 3. Liga Culturală – promotor al făuririi identităţii naţionale. 120 de ani de la fondare.

Vor fi organizate, ca şi în cadrul precedentelor ediţii, întâlniri, expoziţii documentare istorice, de carte şi artă, care vor oferi românilor de pretutindeni prilejul de a-şi face cunoscute lucrările recente.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax