|

Consilier local din Galda de Jos, după gratii, pentru braconaj. Are de executat un an și 10 luni de închisoare

francu sever sabinUn bărbat de 45 de ani, consilier local la Galda de Jos a fost condamnat la un an și 10 luni de închisoare pentru braconaj. Acesta a fost reținut și depus la Penitenciarul Aiud. 

Potrivit IPJ Alba, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos l-au depistat, marți la ora 13.00, şi reţinut pe F.S.S., de 45 de ani, din comuna Galda de Jos, posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii.

Bărbatul a fost condamnat, de Judecătoria Alba Iulia, la un an şi 10 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj.

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

Reamintim că în vara anului 2014, doi bărbaţi, tată şi fiu, au fost prinşi în flagrant, în timp ce se aflau la vânătoare fără a avea acest drept şi tocmai împuşcaseră un mistreţ. Aceştia erau echipaţi pentru vânătoare pe timpul nopţii.

Circulau cu un autoturism de teren în care a fost găsit un proiector, o lanternă, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte precum si o armă de vânătoare, calibrul 7×64 mm, încărcată cu două cartuşe din care unul pe ţeavă. În apropiere, a fost găsit leşul unui porc mistreț care prezenta o plagă împușcată.

Sever Sabin Frâncu, consilier local la Galda de Jos, la acea dată, de profesie șofer, a fost reţinut de poliţişti în 5 iunie 2014 şi ulterior trimis în judecată pentru braconaj cinegetic sub forma vânătorii fără autorizație de vânătoare, în afara perioadei legale şi prin folosirea pe timp de noapte a autovehiculelor, precum şi uz de arma letală, fără drept. Fiul său a fost judecat pentru complicitate la aceste infracţiuni. Doi ani mai târziu, instanţa a pronunţat sentinţa.

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat decizia definitivă în acest dosar vineri, 9 decembrie 2016. Consilierul local din Galda de Jos, Sever Sabin Frâncu a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 1 an şi 10 luni de închisoare cu executare, iar fiul acestuia a primit 8 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Consilier local din Galda de Jos, prins în flagrant, după ce a împuşcat un mistreţ, împreună cu fiul său. A fost reţinut pentru braconaj

Consilierul a primit pedeapsă de închisoare cu executare, pentru că a comis infracţiunea de braconaj în perioada de încercare (2 ani şi 6 luni) a unei alte pedepse de 6 luni de închisoare cu suspedare, la care a fost condamnat în decembrie 2011.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=538199avatar Publicat de pe 14 decembrie 2016
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Nuconteaza: Alo prpimarie ! Da un raspuns ! sau accepta niste sugestii de la populatie, eu iti dau una : intrerupeti...
  • Ciprian: E ceva normal ca atunci cand platesti un serviciu sa poti beneficia de el la orice ora.Daca primaria doreste...
  • andi: Nu cred pana nu vad nimik realizat.
  • Contribuabil: Ba mă lași ???? Pe gargara lui tăticu în fiecare luni a săptămânii ai luat postul potrivit...
  • Sasu Hani: Dimofte Cornelia…..Pentru cei care nu ştiu ( din cauza tinereţii …) şi pentru cei care nu vor...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI