Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Consilieri judeţeni ALDE din Alba, dați afară din partid, după ce au votat cu PNL, pentru alegerea lui Ion Dumitrel în funcţia de preşedinte CJ

Publicat

alde Gheorghe Feneşer, Ioan Uţiu şi Ladislau Koble, consilieri judeţeni aleşi pe listele ALDE Alba, au fost daţi afară din partid, decizia aparţinând conducerii de la Bucureşti. Motivul ar fi că nu au respectat înţelegerile din teritoriu cu PSD.

Cei trei au votat marți pentru numirea în funcția de președinte a CJ Alba a candidatului PNL, Ion Dumitrel.

Chiar dacă decizia de la Bucureşti nu a fost confirmată şi de conducerea locală ALDE, totuşi, cei în cauză au fost informaţi despre aceasta.

Gheorghe Feneşer, fost prefect de Alba, a explicat pentru Alba24 că decizia celor trei consilieri judeţeni de marţi a fost un „cartonaş galben” la adresa PSD Alba, care, în opinia sa, nu a respectat protocolul stabilit la nivel naţional, şi anume să sprijine pentru funcţiile de viceprimari candidaţi ALDE.

„PSD nu şi-a respectat la nivel local înţelegerile făcute cu ALDE. Chiar dacă ar fi trebuit să sprijine candidaţi ALDE pentru funcţii locale din judeţ, au ales variante de colaborare cu PNL. A fost, dacă vreţi, un cartonaş galben la adresa PSD, gestul de astăzi”, a declarat Gheorghe Feneşer pentru Alba24.

Potrivit lui Feneşer, colegii săi de partid iau în calcul contestarea deciziei de la Bucureşti. Dacă decizia rămâne însă „în picioare”, cei trei îşi pierd mandatele din CJ, iar locurile lor în forul legislativ judeţean vor fi luate de următorii candidaţi pe listele ALDE: Cosmin Arion, Ion Marincaş şi Viorel Alin Jidveian.

Vezi şi FOTO-VIDEO: Ion Dumitrel este preşedintele Consiliului Judeţean Alba, pentru încă patru ani. Aleşii îşi încep oficial activitatea în CJ

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax